www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

UMB800

De UMB800 van Pepperl + Fuchs is 's werelds kleinste ultrasone sensor van robuust roestvrij staal. Hij is geheel vervaardigd uit FDA conforme materialen. Met zijn grote detectiebereik en zeer compacte ontwerp, biedt hij nieuwe automatiseringsmogelijkheden in hygiënische toepassingen.

UMB800
De sensoren uit de UMB800 serie zijn voorzien van een hygiënische behuizing die volledig is gemaakt van V4A roestvrij staal. De oppervlakteruwheid van de behuizing is kleiner dan 0,8 µm, waardoor het risico op microbiële besmetting minimaal is. De buitenste laag is hermetisch afgedicht en vrij van gaatjes. De sensor is bestand tegen stoomstraal behandeling en tegen agressieve reinigingsmiddelen. Hij is beschermd conform IP68/IP69K en ECOLAB gecertificeerd. Reinigingsprocessen hoeven niet te worden aangepast als de sensor in bestaande systemen wordt geïnstalleerd.

Met een diameter van 18 mm en een lengte van 55 mm, is de UMB800 's werelds kleinste in roestvrijstaal uitgevoerde ultrasone sensor. Het compacte ontwerp doet geen afbreuk aan de prestaties: Het biedt een extreem groot meetbereik met, een dode band van slechts 70 mm tot een detectiebereik van 800 mm.
De sensor voldoet aan de richtlijnen van de European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG). Alle materialen zijn FDA conform. De certificering omvat de speciaal ontwikkelde hygiënische montagebeugel. Montage kan zonder gereedschap. De sensor is bestand tegen grote temperatuurschommelingen en blijft functioneren bij een continue bedrijfstemperatuur van maximaal 85°C.

UMB800


De UMB800 serie is primair ontworpen voor gebruik in hygiënische toepassingen (food en farmaceutica). De sensor toont zijn kracht bij toepassing in agressieve omgevingen, zoals in de chemische of vulkaniseerindustrie. Ditzelfde geldt voor systemen waarbij agressieve reinigingsmethoden worden toegepast. Typische toepassingen zijn onder andere het verpakken van voedsel in diepgetrokken trays en het meten van het vulniveau in ontvangende tanks, naast toepassingen in de autobandenproductie of in galvaniseerprocessen en verfsystemen, bijvoorbeeld bij het verplaatsen van onderdelen in en uit een zuurbad.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers