www.technologieenindustrie.com
Aggreko

Aggreko: Flexibele energie-inkoop is voor datacenters de sleutel tot het aanpakken van aanhoudende netuitval en problemen met flexibiliteit

Na een nieuw rapport waaruit blijkt dat datacenterstoringen een prominente zorg voor datacenter-bedrijven zijn, benadrukt Aggreko de noodzaak om flexibelere energieoplossingen te implementeren om de veerkracht van datacenters te behouden en onvermijdelijke netwerkproblemen te verminderen.

Aggreko: Flexibele energie-inkoop is voor datacenters de sleutel tot het aanpakken van aanhoudende netuitval en problemen met flexibiliteit

De opmerkingen van het bedrijf komen nadat het Uptime Institute de Global Data Center Survey Results 2023 heeft gepubliceerd, waarin 55% van de respondenten verklaarde dat zij de afgelopen drie jaar met storingen te maken hebben gehad. Gezien de noodzaak om de beschikbaarheid van faciliteiten te garanderen, benadrukt Aggreko de rol die gedecentraliseerde energieoplossingen kunnen spelen voor exploitanten die de afhankelijkheid van onder druk staande nationale elektriciteitsnetwerken willen verminderen.
 
“Het laatste wereldwijde onderzoek van het Uptime Institute geeft redenen om optimistisch te zijn, aangezien de uitvalpercentages afnemen”, zegt Billy Durie, Global Sector Head – Data Centers bij Aggreko. “55% is echter nog steeds een zeer hoog cijfer voor een sector waar ongeplande stilstand iets is dat koste wat het kost moet worden vermeden."
 
“Toch zijn deze cijfers tot op zekere hoogte niet verrassend: factoren buiten de controle van de sector, waaronder extreme weersomstandigheden, degradatie van de toeleveringsketen, een gespannen nationale netwerkinfrastructuur en volatiele energieprijzen, bedreigen datacenters meer dan ooit tevoren. Als faciliteiten een uptime van 99,999% willen behouden, zijn nieuwe strategieën nodig voor operators om de acute uitdagingen van de onder druk staande energie-infrastructuur aan te kunnen.”
 
In de nieuwe, tweedelige whitepaper van het bedrijf, Uptime on the Line, die eerder dit jaar werd gepubliceerd, werden 700 datacenter-professionals in Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden geïnterviewd. De door de respondenten gesignaleerde spanningen zijn ook zichtbaar in het onderzoek van het Uptime Institute. Het onderzoek geeft als prominente zorgen in de sector een gebrek aan gekwalificeerd personeel aan, terwijl de energie-efficiëntie vn datacenters verbetert en apparatuur wordt aangeschaft om aan de stijgende vraag te voldoen.
 
“Het feit dat deze problemen ook na ons eigen onderzoek blijven aanhouden, benadrukt nog eens waarom de industrie een langetermijnvisie moet hebben als het gaat om het verlichten van de aanhoudende druk rond toeleveringsketens, de beschikbaarheid van specialisten en de stroomvoorziening”, besluit Billy Durie. “Gezien de obstakels die de onder druk staande netwerkinfrastructuur met zich meebrengt, is een drastische verandering nodig als het gaat om het voeden van locaties, waarbij gedecentraliseerde energieoplossingen een potentiële oplossing bieden voor de aanhoudende problemen."
 
“De integratie van deze technologieën kan echter unieke uitdagingen met zich meebrengen – waaronder de keuze voor permanente of gehuurde installaties, en hoe deze worden meegenomen in de plannen voor het koolstofarm maken van datacenters. Hiervoor is de expertise en inbreng van leveranciers nodig. Gezien de onzekerheid die blijkt uit het laatste onderzoek van het Uptime Institute, zou ik datacenter-stakeholders willen aanmoedigen om de Uptime on the Line-whitepaper te lezen en te onderzoeken hoe dynamische strategieën voor de verhuur van apparatuur kunnen helpen de druk aan te pakken waarmee faciliteiten momenteel worden geconfronteerd.”
 
Voor meer informatie over Aggreko’s nieuwste whitepaper over datacenters, Uptime on the Line,klik hier.

www.aggreko.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers