www.technologieenindustrie.com
Aggreko

Aggreko geeft tips om efficiëntiewinst te behalen in datacenters

Te midden van berichten dat een verdubbeling van de energie-efficiëntie tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen met maar liefst een derde zou kunnen verminderen, benadrukt energiespecialist Aggreko enkele van de belangrijkste gebieden waarop de industrie direct efficiëntiewinst kan boeken.

Aggreko geeft tips om efficiëntiewinst te behalen in datacenters

'The Case for Industrial Energy Efficiency', het laatste rapport van de Energy Efficiency Movement (EEM), identificeert het verdubbelen van de energie-efficiëntie als het belangrijkste hulpmiddel van de industrie voor dit decennium. Het brengt vervolgens tien belangrijke energie-efficiëntiemaatregelen voor industrieleiders in kaart.

 Het rapport belicht drie fundamentele stappen om een efficiëntiefundament te bouwen:

1. Audit-activiteiten voor energie-efficiëntie
2. Industriële activa en processen op de juiste maat
3. Breng connectiviteit naar fysieke assets

Met dit in gedachten heeft David McDonald, hoofd van Power Generation and Fuels bij Aggreko, een aantal concrete stappen in gedachten om bedrijven te helpen deze acties in de praktijk toe te passen. Hij zei:

“Het laatste rapport van de EEM is een welkome ontwikkeling en sluit aan bij veel van de maatregelen die we al lang bepleiten voor de industrie."

“Het startpunt voor ieder bedrijf dat efficiëntiewinst wil boeken, zou moeten zijn om eerst een stap terug te zetten en de energiebehoeften van de locatie opnieuw in kaart te brengen. We moeten een volledig beeld hebben van het belastingsprofiel van de locatie, inclusief de basis-, lage- en piekbelastingen. Dit kan vervolgens helpen bij het identificeren van eventuele te groot gedimensioneerde activa.”

Volgens McDonald is een van de belangrijkste oorzaken van te grote energieopstellingen een gebrek aan kennis over variabele belastingseisen, waarbij sites een grote generator specificeren om aan de belastingseisen voor een klein deel van de dag te voldoen. Of simpelweg om aan de startbehoeften te voldoen. Het resultaat is dat de generator de rest van de dag op een lagere en daarmee minder efficiënte belasting blijft draaien – soms op slechts 20%.

McDonald pleit voor het toepassen van flexibele load-on-demand-pakketten en op batterijen gebaseerde energieopslagsystemen (BESS) als mogelijke oplossingen: “Een load-on-demand-pakket vervangt één grote generator door meerdere kleinere eenheden, die automatisch op- of afschalen in overeenstemming met de behoeften van de site. Dit zorgt ervoor dat pieken kunnen worden opgevangen zonder dat de generator de rest van de dag op een suboptimale belasting behoeft te draaien, en biedt de mogelijkheid om - indien nodig - extra flexibiliteit in te bouwen."

“BESS daarentegen kan met batterijen ondersteunde opstartsystemen aanbieden voor locaties die een bijzonder hoge opstartstroom vereisen. Dit betekent dat de hoofdgenerator de juiste afmetingen kan krijgen in lijn met de basislastvereisten. In sommige gevallen kan dit worden gebruikt om langere perioden van lage belasting te realiseren of om capaciteitsbeperkingen te overwinnen waarbij de netverbinding beperkt is.”

Zijn dit soort load-on-demand-pakketten eenmaal in gebruik, zo stelt McDonald, dan kan monitoring op afstand bedrijven helpen het energieverbruik in de gaten te houden om te voorkomen dat activa in de toekomst vervuild raken of de dimensionering van activa uit de pas gaat lopen. Hij concludeert: “Al onze apparatuur is standaard uitgerust met Aggreko Remote Monitoring (ARM), waardoor we continu data-analyses kunnen uitvoeren. We kunnen dan zien of de generator voortdurend onder- of overbelast is en kunnen het pakket - indien nodig - vervolgens op- of afschalen.

“Ieder bedrijf dat efficiëntiewinst wil boeken, raden we ten zeerste aan om de expertise van een gespecialiseerde partner in te schakelen. Wij kunnen u helpen de werkelijke stroombehoefte van uw project te begrijpen en u op weg helpen naar een efficiëntere praktijk.”

 Voor meer informatie over de energiediensten van Aggreko KLIK HIER.

www.aggreko.com


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers