www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK Italy sponsort het autoraceteam van de Universiteit van Padua

NSK Italy was een van de trotse partnersponsors van de Universiteit van Padua tijdens de XVIIIe editie van Formula SAE, een prestigieuze internationale autoracewedstrijd voor studenten. De Universiteit van Padua nam het dit jaar op tegen 56 andere teams en behaalde een aantal indrukwekkende resultaten met behulp van door NSK geleverde hoogwaardige lagers.

De Formula SAE, die zijn oorsprong vindt in 1981, is een internationale engineering competitie voor universiteiten waarbij een raceauto moet worden ontworpen en geproduceerd. Teams besteden 8 tot 12 maanden aan het bedenken, bouwen en voorbereiden van kleine raceauto’s in de Formule-stijl, die beoordeeld worden tijdens een reeks statische en dynamische tests, zoals technische inspectie, kosten, presentatie, technisch ontwerp, solo prestatie en een duurtest.

Circa 1600 studenten uit 20 landen namen deel aan de XVIIIe editie van de wedstrijd. In totaal deden 56 teams mee, waarvan 47 uit Europa, waaronder 22 uit Italië, verdeeld over 17 verschillende universiteiten.

NSK ondersteunde het team van de Universiteit van Padua met de levering van hoogwaardige, zeer betrouwbare lagers voor de raceauto, die uitkwam in Class 1E (elektrische auto's) en op de 4e plaats eindigde van meer dan 30 deelnemers aan het Italiaanse event. Het meest tevreden was het team echter over het event in Hongarije, waar het elektrische prototype van het Race UP team van de Universiteit van Padua voor het eerst de duurzaamheidstest voltooide, een test van 28 ronden over 22 km.

Uiteindelijk zijn de resultaten op het circuit het resultaat van een jaar hard werken. Van groot belang gedurende dit jaar was de nauwe samenwerking tussen het ontwerpteam van de afdeling Industrial Engineering van de Universiteit van Padua en de sponsorende bedrijven, waaronder NSK Italy. NSK Italy is verheugd te hebben kunnen delen in dit prestigieuze resultaat van de Formula SAE 2023 en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking in de toekomst.

1) NSK Italy was een van de partnersponsors van het Race Up team van de Universiteit van Padua tijdens de XVIII editie van Formula SAE. Foto: Universiteit van Padua


NSK Italy sponsort het autoraceteam van de Universiteit van Padua

 2) NSK Italy ondersteunde het team van de Universiteit van Padua door lagers te leveren voor de elektrische auto die deelnam in Class 1E. Foto: Universiteit van Padua

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers