www.technologieenindustrie.com
Parker News

Parker lanceert ventielen met integrale O-LOK®-leidingaansluitingen voor verbeterde operationele efficiëntie en veiligheid in waterstoftoepassingen

Parker Hannifin introduceert de kogelkranen uit de Hi-Pro-serie en de naaldventielen uit de HNV-serie met geïntegreerde O-LOK® O-Ring Face Seal-fittingaansluitingen.

Parker lanceert ventielen met integrale O-LOK®-leidingaansluitingen voor verbeterde operationele efficiëntie en veiligheid in waterstoftoepassingen

Deze versie is een aanvulling op het zeer succesvolle ventielaanbod van het bedrijf dat gebruikmaakt van A-LOK®-verbindingen met twee ferrules.

Net als de bekende A-LOK®-aansluiting is de O-LOK®-aansluiting ideaal voor gebruik in veiligheidskritieke waterstoftoepassingen. Wanneer gebruikers specifieke behoeften hebben voor montage per koppel of installatie zonder speling, bieden de O-LOK®-aansluitingen deze mogelijkheden. Bijkomende voordelen zijn onder meer een lekvrij ontwerp met zachte afdichting, onbeperkte herbruikbaarheid en trillingsbestendigheid.

De aansluiting heeft een vlak ontwerp, met daarin een Captive O-ringgroef (CORG) met een elastomeer afdichting, die, wanneer gekoppeld aan een geflensd buis- of slanguiteinde, zorgt voor een effectieve lekvrije aansluiting.

De nulspeling van de O-LOK®-aansluitingen vereenvoudigt het installatieproces aanzienlijk, waardoor een snelle montage mogelijk is zonder dat aangrenzende componenten hoeven te worden gedemonteerd. Deze vereenvoudigde aanpak vermindert de kosten voor herbewerking en de onderhoudstijd, waardoor de totale eigendomskosten (TCO) dalen. Deze aansluitingen zijn volledig geïntegreerd in de ventielen, waardoor er geen tape of afdichtmiddel nodig is, waardoor het aantal lekkages wordt verminderd en de betrouwbaarheid wordt verhoogd.


Parker lanceert ventielen met integrale O-LOK®-leidingaansluitingen voor verbeterde operationele efficiëntie en veiligheid in waterstoftoepassingen

De O-LOK®-verbindingstechnologie van Parker is ideaal voor massaproductie in de automobielindustrie en andere waterstoftoepassingen. Leidingsystemen kunnen aan de productielijn worden geleverd en automatisch aanhalen neemt de onzekerheid over de dichtheid van de verbindingen weg. De aansluitingen voor oppervlakteafdichtingen vereenvoudigen ook het onderhoud in krappe ruimtes. Ze kunnen meerdere keren worden gemonteerd en gedemonteerd zonder de integriteit van de verbinding in gevaar te brengen, en ventielen kunnen eenvoudig worden vervangen.

Deze kogel- en naaldventielen zijn verkrijgbaar in een reeks inlaat- en uitlaatformaten en zijn vervaardigd van roestvrij staal 316. Ze worden geleverd met verschillende materiaalopties voor O-ringen met een zachte afdichting. De voor waterstof geschikte ventielen zijn geschikt voor drukwaarden tot 10.000 psi (689 bar) en kunnen worden gebruikt in de buurt van trillende machines of aan boord van voertuigen zonder risico op losraken of lekken.

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers