www.technologieenindustrie.com
Steute

sWave.NET: draadloze schakelapparatuur en netwerken

Tijdens de SPS/IPC/Drives presenteerde de divisie ‘Wireless’ van steute niet alleen nieuwe draadloze schakelapparatuur, maar tevens een volledig nieuw platform voor de integratie van de draadloze schakelapparatuur in de IT structuren van gebruikers.

sWave.NET: draadloze schakelapparatuur en netwerken
Bijschrift ‘Access Point’: In het veld vormen nieuwe toegangspunten de ruggengraat van het sWave.NET draadloze netwerk.

In het veld vergemakkelijkt het sWave.NET draadloze netwerk variabele communicatie tussen draadloze schakelapparatuur en toegangspunten, die op dezelfde manier functioneren als een router. Ze ontvangen signalen van draadloze schakelapparatuur, bundelen die en versturen ze, bijvoorbeeld via Ethernet of Wi-Fi, naar één of meerdere applicatieservers.

De toegangspunten (zie foto) zijn verdeeld over het zendbereik geïnstalleerd en communiceren met de draadloze schakelapparatuur. Ongeveer 100 wireless switches kunnen per toegangspunt worden beheerd. Indien binnen het bereik van een sWave.NET toegangspunt meer sensoren gewenst zijn, kunnen extra toegangspunten worden geregistreerd. Wanneer een schakelapparaat een signaal verzendt, ligt de volgorde van de toegangspunten dat het signaal bereikt vast. Als transmissie faalt bij het eerste toegangspunt, wordt het tweede geadresseerd, enzovoort. Dit garandeert een zeer hoge transmissiebetrouwbaarheid.

De bijbehorende applicatieserver bevat een database, geleverd door steute, waarin alle informatie op veldniveau wordt verzameld alvorens het te verzenden, rechtstreeks of via middleware, naar het IT-platform van de klant (enterprise resource planning/ERP, productie data-acquisitie/PDA, condition monitoring systeem/CMS, inventory management systeem/IMS ....), desgewenst kan dit ook via webservices naar IT systemen op meerdere locaties. Dit garandeert continue communicatie van de afzonderlijke schakelapparaten met de top van de IT hiërarchie van het bedrijf.

sWave.NET maakt gebruik van een uitzonderlijk stabiel en toch energiezuinig draadloos protocol binnen de universeel beschikbare 868/915 MHz frequentieband, dat ervoor zorgt dat transmissie naar elke ontvanger met hoge betrouwbaarheid en hoge kwaliteit verloopt. Behalve elektromechanisch draadloos schakelmaterieel (positieschakelaars, voetschakelaars, trekdraad schakelaars ...), kunnen eveneens draadloze sensoren (zoals elektromagnetische schakelaars) en draadloze besturingssystemen worden geïntegreerd in de sWave.NET netwerken. Het sWave.NET netwerk kan via een webserver geconfigureerd worden om te voldoen aan verschillende eisen. De database kan ook worden aangepast aan de individuele behoeften en wensen van de klant.

De specialisten van steute Wireless zijn ervan overtuigd dat sWave.NET de volgende logische stap is bij de integratie van schakelapparatuur in het industriële data landschap. Toegesneden netwerkoplossingen met hun eigen applicatieservers en eigen interfaces naar de bedrijfseigen IT-structuren, bieden nieuwe mogelijkheden voor informatie- en gegevensuitwisseling die afgebakende gebieden overstijgt - binnen uiteenlopende branches en toepassingen, alsmede in productieomgevingen die volgens de principes van Industrie 4.0 zijn ingericht. Een continue stroom van informatie is een cruciale voorwaarde voor een kosteneffectieve, (gedeeltelijk) geautomatiseerde productie van complexe producten in kleine series.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers