www.technologieenindustrie.com
Aggreko

Aggreko: Duitse wet op energie-efficiëntie toont belang aan van samenwerking in de supply chain van datacenters

Na de ondertekening van de Duitse Energy Efficiency Act (EnEfG) moedigt energieoplossingenspecialist Aggreko datacenters aan om samen te werken met de toeleveringsketen om de onrust tot een minimum te beperken.

Aggreko: Duitse wet op energie-efficiëntie toont belang aan van samenwerking in de supply chain van datacenters

De EnEfG introduceert verreikende hervormingen voor de Duitse industrie en eist van exploitanten van datacenters dat ze hun energieverbruik en transparantie verbeteren door energiebeheersystemen te introduceren met in achtneming van de best practices die zijn geïdentificeerd in de DIN EN ISO 50001-certificering. Als onderdeel van deze verplichtingen zullen belanghebbenden de energievraag voortdurend moeten monitoren en meten, en vanaf 2024 50% hernieuwbare energiebronnen en vanaf 2027 100% hernieuwbare energiebronnen moeten gebruiken.
 
Nu deze maatregelen in juli 2025 verplicht worden, moedigt Billy Durie, Global Sector Head – Data Centers bij Aggreko, besluitvormers bij datacenters aan om supply chain-expertise in te zetten om aan nieuwe verwachtingen te voldoen. Hij benadrukt dat het raadplegen van experts binnen de toeleveringsketen exploitanten van datacenters kan helpen een soepelere overgang naar de vereisten van de wet te garanderen.
 
“De EnEfG maakt drie dingen heel duidelijk: dat al het energieverbruik op transparante wijze moet worden gemonitord en beheerd, dat eventuele energie-efficiëntieverbeteringen moeten worden geïmplementeerd en dat hernieuwbare energiebronnen een groter onderdeel van de energiemix moeten worden”, legt hij uit. “Deze herprioritering zal leiden tot enige onrust voor datacenters, maar dit kan worden verzacht door nieuwe strategieën en benaderingen rond stroomvoorziening te onderzoeken."
 
“Maar om de grootschalige verandering die in de wet wordt beschreven door te voeren en aan de regelgeving te blijven voldoen, kan expertise uit de hele toeleveringsketen nodig zijn – met name van partners in de energievoorzieningsketen. Als ik met operators praat die verantwoordelijk zijn voor faciliteiten in Duitsland, valt het mij vaak op hoe druk ze het hebben, en de eisen van de EnEFG zullen deze belasting alleen maar verder vergroten. Als gevolg hiervan kan het contact opnemen met leveranciers van apparatuur om te bespreken welke oplossingen, technologieën en strategieën kunnen helpen het energieverbruik te verminderen en te monitoren, helpen deze belasting te verminderen.”
 
Druk vanuit wetgeving behoort tot de macrotrends waarvan is vastgesteld dat ze van invloed zijn op de bouw en bedrijfsvoering van datacenters. Dit valt te lezen in Aggreko’s nieuwste tweedelige rapportreeks, Uptime on the Line, waarvoor 700 professionals uit de sector in heel Europa werden ondervraagd. Naast het streven naar efficiëntere en groenere apparatuur, zijn mogelijk ontwrichtende factoren aan het licht gekomen, waaronder een verouderende netwerkinfrastructuur, gebrek aan kennis en vaardigheden, en spanningen in de toeleveringsketen voor vitale nutsapparatuur.
 
“De moderne wereld wordt gedreven door de vraag naar digitale diensten, wat resulteert in een voortdurend bloeiende datacenterindustrie die van vitaal belang is voor de aanhoudende economische groei van Europa”, besluit Billy. “Deze continue groei kan nu echter worden beïnvloed door druk van buiten de markt, waaronder druk op het elektriciteitsnet en lange doorlooptijden voor essentiële oplossingen, zoals generatoren."
 
“Het is om deze reden dat we eerder dit jaar onze nieuwste whitepaperserie, Uptime on the Line, hebben gelanceerd om te onderzoeken hoe de sector over de toekomst denkt. Zoals beschreven in deze rapporten zullen gebeurtenissen zoals de invoering van de EnEfG en andere Europese wetgeving een groot effect hebben op de datacenterindustrie. Het is dus van cruciaal belang dat exploitanten van datacenterfaciliteiten vooruit plannen. Ik zou daarom belanghebbenden uit de sector willen aanmoedigen om de Uptime on the Line-serie te lezen en contact op te nemen met de toeleveringsketen om de volgende stappen in de nutsvoorziening te identificeren.”
 
Om Aggreko’s laatste rapport, Uptime on the Line, te downloaden, KLIK HIER.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers