www.technologieenindustrie.com
Tezmaksan News

ROI in automatisering voorspellen

Door Hakan Aydogdu, algemeen directeur van Tezmaksan Robot Technologies, bespreekt de opkomst van ROI-calculators, die kleine en middelgrote bedrijven kunnen helpen bij het voorspellen en maximaliseren van investeringen in CNC-automatisering.

ROI in automatisering voorspellen

Een onderzoek heeft uitgewezen dat minder dan de helft van het midden- en kleinbedrijf (MKB) bereid is om te investeren in automatisering, hoofdzakelijk vanwege zorgen over initiële kosten. Hoe kan het MKB dit obstakel overwinnen?

In het snel veranderende industriële landschap van vandaag is de integratie van CNC-automatisering niet langer ‘gewoon leuk om te hebben’, maar een strategische noodzaak voor fabrikanten. Het rapport van Deloitte 2024 Manufacturing Industry Outlook onderstreept deze trend: maar liefst 86 procent van de ondervraagde fabrieksdirecteuren bevestigde dat slimme productie-oplossingen in de komende vijf jaar de belangrijkste stuwende kracht achter concurrentievermogen zullen zijn.

Grotere bedrijven profiteren al van automatisering, maar het MKB aarzelt nog. Volgens een enquête van het Smart Manufacturing Institute (CESMII) en de Society of Manufacturing Engineers (SME) zegt minder dan de helft dat ze bereid zijn om te investeren. Een belangrijk zorgpunt is de initiële investering in automatisering. In de Harvard Business Review staat “de robotindustrie werd van oudsher gedomineerd door grote, complexe machines die flinke investeringen vereisten en die alleen door deskundige medewerkers draaiende gehouden konden worden.”

Gelukkig is dat nu aan het veranderen. Industriële robots en automatiseringssystemen worden kleiner, meer modulair en betaalbaar. Een andere verandering is de groeiende populariteit van calculators om het rendement op investering (ROI) te berekenen en de voordelen van CNC-automatisering nauwkeurig te voorspellen. ROI is in feite gewoon de tijd die nodig is om een investering terug te verdienen, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de kosten als de baten. Laten we eens kijken hoe ROI wordt berekend voor CNC-automatisering.

Rendement voorspellen
Bij de berekening van het ROI voor CNC-automatisering hanteren we een systematische aanpak. Om te beginnen bepalen we met welk doel voor ogen de automatisering geïmplementeerd wordt. Deze doelen zijn bijvoorbeeld verhoogde productie-efficiëntie, lagere arbeidskosten, betere kwaliteit of hogere productiecapaciteit.

Vervolgens moeten fabrikanten een uitgebreide kostenanalyse uitvoeren, waarin de initiële investering en lopende operationele kosten worden meegenomen. Die investering omvat aanschafkosten, installatie, opleiding en eventuele veranderingen aan de infrastructuur op de fabrieksvloer. De operationele kosten betreffen onderhoud, energieverbruik en aanvullende onkosten in verband met het gebruik van de CNC-apparatuur.

Het schatten van besparingen op arbeidskosten is een belangrijke stap. Een cruciaal voordeel van automatisering is immers dat er aanzienlijk minder handmatige tussenkomst vereist is in het productieproces. Forbes benadrukt dat automatisering tot drie werkuren per dag kan vrijmaken, oftewel 360 uur per jaar, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op arbeidskosten. Afgezien van lagere arbeidskosten zijn er ook minder productiefouten als gevolg van menselijke vergissingen.

Modulaire cel
Dankzij dergelijke berekeningen kunnen automatiseringssystemen optimaal worden benut. Neem bijvoorbeeld het CubeBOX-systeem van Tezmaksan, een modulaire cel die gemakkelijk in elke productielijn kan worden geïntegreerd. De CubeBOX is geschikt voor gebruik met alle CNC-machines die op de markt verkrijgbaar zijn, inclusief alle soorten CNC-draaibanken, bewerkingscentra en slijpmachines. Het systeem integreert naadloos met bestaande robotprocessen en maakt uitgebreide wijzigingen of aanpassingen een ding van het verleden. Deze compatibiliteit vereenvoudigt het implementatieproces en beperkt stilstandtijd tijdens de installatiefase tot een minimum.

Het belangrijkste voordeel van CubeBOX, naast 24 uur per dag onbemande productie, is dat het non-stop kan werken. Dit waarborgt ononderbroken productie, zelfs tijdens nachtdiensten, en leidt tot een opmerkelijke toename van 50 procent in de efficiëntie van een nachtploeg vergeleken met traditionele systemen waarbij CNC-machines handmatig beladen en ontladen worden.

Naast besparingen op arbeidskosten moeten fabrikanten ook rekening houden met het effect op productiecapaciteit, kwaliteitsverbeteringen, minder stilstandtijd, betere doorlooptijden en potentiële inkomstenverhogingen. Want snellere en efficiëntere CNC-processen kunnen bijdragen aan een hogere productiecapaciteit, minder stilstandtijd en snellere levertijden. Bedrijven kunnen verschillende methodes gebruiken om dit effect te bepalen.


ROI in automatisering voorspellen

Verschillende methodes
Bij de berekening van het feitelijke ROI moeten de operationele kosten worden afgetrokken van de netto baten (besparingen op arbeidskosten, minder stilstandtijd, hogere capaciteit, kwaliteitsverbeteringen, enz.). Dit getal wordt met 100 vermenigvuldigd en wordt dan gedeeld door de totale kosten (initiële investering plus lopende operationele kosten).

Eén methode is de terugbetaalperiode, ofwel hoelang het duurt voordat de investering wordt terugbetaald uit inkomende netto geldstromen. Dit is een eenvoudige manier om te evalueren hoe snel een bedrijf de investering kan terugverdienen, berekend door het bedrag van de aanvankelijke investering te delen door de jaarlijkse netto kasstroom. Men geeft doorgaans de voorkeur aan een kortere terugbetaalperiode, omdat dat op een sneller ROI duidt. De terugbetaalperiode is nuttig voor het beoordelen van aan de investering verbonden risico's, vooral in industrieën met snelle technologische veranderingen.

Een andere methode is Netto Contante Waarde (NCW), die rekening houdt met de tijdswaarde van geld door toekomstige kasstromen te disconteren tot hun huidige waarde. Om de NCW te berekenen, moet men de kasstromen bepalen voor elke periode van de investering of het project, deze disconteren tot hun huidige waarde en de aanvankelijke investering aftrekken van de som van de gedisconteerde kasstromen van het project. Een positieve NCW betekent dat de investering naar verwachting waarde zal genereren, wat een nauwkeuriger beeld geeft van de winstgevendheid van de investering.

Onze volgende methode is de interne rekenrente (IRR), die het inherente rendement van de investering vergelijkt met de vereiste rentabiliteit. Als de interne rekenrente (IRR) voor Voorstel A hoger is dan de kapitaalkosten van het bedrijf, wat het vereiste rendement op investering vertegenwoordigt, dan wordt het project doorgaans als haalbaar beschouwd.

In het geval van Voorstel A, dat een initiële investering van 100 miljoen euro vandaag vereist en over precies twee jaar een rendement van 121 miljoen euro zal opleveren, wordt de IRR berekend aan de hand van de volgende formule: IRR = (eindbedrag / beginbedrag)^(1/n) - 1. Als we hier de waarden invoeren, met een eindbedrag van 121 miljoen euro, een beginbedrag van 100 miljoen euro en een tijdvertraging (n) van twee jaar, dan is de resulterende IRR tien procent.

Belangrijkste variabelen
Online ROI-calculators worden steeds populairder binnen de industrie. Deze omvatten ook de online ROI-tool van Tezmaksan. In deze tool kan een hele reeks belangrijke variabelen worden ingevoerd: de investeringskosten, totale onkosten, het aantal CNC-operators, verwachte aantal werkdagen per jaar, arbeidskosten, de prijs van het werkstuk, verzekeringspremies en meer. Op basis van deze variabelen kunnen gebruikers een definitief ROI voor het jaar berekenen.

Om de analyse robuuster te maken, moeten fabrikanten gevoeligheidsanalyses uitvoeren om aan de weet te komen hoe veranderingen in belangrijke variabelen, zoals productievolume en arbeidskosten, van invloed zijn op het ROI. Ook is het essentieel dat rekening wordt gehouden met immateriële voordelen zoals moraal van medewerkers, hoger concurrentievermogen en betere reputatie op de markt.

Het berekenen van het ROI voor CNC-automatisering vereist een zorgvuldige analyse van materiële en immateriële factoren. Regelmatige beoordelingen en aanpassingen van de berekeningen waarborgen dat deze nauwkeurig en relevant blijven voor de bedrijfsomgeving, die altijd in ontwikkeling is. Door automatisering strategisch in te voeren, kunnen fabrikanten niet alleen hun winstgevendheid verbeteren, maar zichzelf ook concurrerend positioneren op de aldoor veranderende markt.

Ga naar de website voor meer informatie over de CubeBOX-automatiseringssystemen van Tezmaksan en zijn online ROI-tool.

www.tezmaksan.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers