www.technologieenindustrie.com
NSK

Nieuwe snijfaciliteit verkort doorlooptijden voor Europese gebruikers van NSK lineaire geleidingen

Europese gebruikers van NSK's toonaangevende lineaire geleidingen kunnen nu profiteren van NSK's nieuwe state-of-the-art snijfaciliteit in Nederland.


Nieuwe snijfaciliteit verkort doorlooptijden voor Europese gebruikers van NSK lineaire geleidingen
Op volle capaciteit zal de nieuwe NSK faciliteit voor het snijden van lineaire geleidingen meer dan 1000 stuks per week produceren

De 1,6 miljoen euro kostende fabriek is gevestigd in het Europese distributiecentrum van NSK in Tilburg en zal het serviceniveau voor klanten in de belangrijkste Europese markten, waaronder onder meer Duitsland, Frankrijk en Italië, verbeteren.

De openingsceremonie vindt plaats op 15 mei 2024. Met rondleidingen door de nieuwe fabriek, live demonstraties en presentaties die NSK Europe's toewijding aan innovatie en kwaliteit accentueren, markeert het event een belangrijke mijlpaal in de reis van het bedrijf naar excellentie op het gebied van productie. Hoewel NSK Europe al een faciliteit heeft voor het snijden van lineaire geleidingen in haar vestiging in Newark, VK, zal de toevoeging van Tilburg helpen het serviceniveau van het bedrijf voor deze populaire producten op het vasteland van Europa te optimaliseren.

Eduardo Rodriguez, directeur van Seiki MU Linear Motion en sector directeur Industrial Services bij NSK Europe, zegt: "Nu klanten in heel Europa vragen om snellere leveringen en kortere responstijden, stelt de nieuwe fabriek in Tilburg ons in staat om lineaire geleidingen binnen enkele dagen op het hele continent te leveren. De locatie in Tilburg, in het hart van Europa, verdrievoudigt onze bestaande capaciteit en met een gegarandeerde kwaliteit zijn we beter dan ooit in staat om snel te reageren op de behoeften van onze klanten."

De opening van de snijfaciliteit voor lineaire geleidingen in Tilburg betekent dat NSK overal in Europa een levertijd van zeven dagen kan bieden. Dit komt tegemoet aan de vraag van klanten die deze hoog kwalitatieve producten toepassen, met name diegenen die automatische handlingsystemen, verpakkingsapparatuur en andere veelgebruikte industriële machines zoals metaalscharen produceren. Bij dergelijke toepassingen is het moeilijk om de verkopen nauwkeurig te in te schatten, daarom bestellen fabrikanten lineaire geleidingen vaak op korte termijn. Een snelle reactie van NSK is hierbij van het grootste belang.

In de fabriek in Tilburg kan het deskundige productieteam van NSK Europe lineaire geleidingen op maat snijden, afschuiningen op de rails aanbrengen, knooprails slijpen, de voorspanning wijzigen, glijders in rails monteren, klantreferenties lasermarkeren, de producten reinigen en hoogstaande verpakkingsdiensten leveren om mogelijke schade tijdens het transport te voorkomen. Als de volledige capaciteit is bereikt, zal de ISO9001 geaccrediteerde faciliteit een productie van meer dan 1000 stuks per week realiseren.

Dit is allemaal goed nieuws voor gebruikers van de lineaire producten van NSK, zowel op kogel als rollen gebaseerde oplossingen. Steeds meer fabrikanten maken bijvoorbeeld gebruik van de NH/NS serie lineaire kogelgeleiders van NSK, die een 1,3 keer hogere dynamisch draagvermogen en een twee keer langere levensduur bieden dan conventionele geleidingen. De lineaire geleidingen van de NH/NS serie zijn compatibel met een groot aantal opties, waaronder smeringunits en stofbestendige afdichtingen, terwijl volledige uitwisselbaarheid een vrije afstemming van rail en slede mogelijk maakt.
Ook de lineaire rolgeleiders uit de RA serie van NSK bieden een lange levensduur en een hoog laadvermogen. Gebruikers profiteren eveneens van een hoge stofbestendigheid en onderhoudsvrije werking, terwijl de optimale rolgrootte zorgt voor hoge stijfheidswaarden en minder trillingen.Naast de nieuwe fabriek in Tilburg zal NSK Europe's bestaande fabriek in Newark voor het snijden van lineaire geleidingen klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland blijven bedienen.


Nieuwe snijfaciliteit verkort doorlooptijden voor Europese gebruikers van NSK lineaire geleidingen

De nieuwe NSK fabriek voor het snijden van lineaire geleidingen in Tilburg biedt een levertijd van zeven dagen binnen heel Europa
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers