www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

Nieuw op de Hannover Messe: Softing Industrial introduceert edgeGate - een hardware-gateway voor industriële edge- en cloudapplicaties

Softing Industrial presenteerde op de Hannover Messe 2024 zijn nieuwe edgeGate – een onderhoudsvrije hardware-oplossing voor het overbrengen van productiegegevens van PLC- en CNC-controllers naar edge- en cloudgebaseerde omgevingen.

  industrial.softing.com
Nieuw op de Hannover Messe: Softing Industrial introduceert edgeGate - een hardware-gateway voor industriële edge- en cloudapplicaties
edgeGate voor edge- en cloudapplicaties
© Softing Industrial

edgeGate vereenvoudigt de toegang tot Programmable Logic Controllers (PLC) en geautomatiseerde numerieke controllers (CNC). Het maakt naadloze en veilige gegevensintegratie mogelijk in geavanceerde managementsystemen zoals Enterprise Resource Planning (ERP), Manufacturing Execution System (MES) of Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA). Deze integratie is beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande faciliteiten. Communicatie via OPC Unified Architecture (OPC UA) zorgt voor een robuuste en betrouwbare verbinding.
 
Bovendien biedt edgeGate functionaliteit voor Message Queuing Telemetry Transport (MQTT). Deze functie vergemakkelijkt de directe integratie van machinegegevens in private of publieke IoT-cloudapplicaties. De MQTT-implementatie is generiek en compatibel met meerdere cloud providers. Net als de OPC UA-standaard, ondersteunt MQTT een reeks beveiligingsmechanismen, waaronder versleutelde verbindingen, certificaten en gebruikersauthenticatie. Deze functies verbeteren de gegevensbeveiliging aanzienlijk.
 
edgeGate is vrijwel onderhoudsvrij en maakt verbinding met controllers mogelijk zonder bestaande systemen te verstoren. Ondersteunde controllers zijn onder meer Siemens Simatic PLC, Siemens Sinumerik-controller, Fanuc CNC-controller, Modbus TCP, Allen-Bradley PLC of OPC UA Client-machinegegevens. Het biedt een eenvoudige webinterface voor snelle applicatieconfiguratie, evenals een extra beveiligingslaag en communicatie-encryptie.
 
De mogelijkheden van edgeGate kunnen worden uitgebreid door de edgeConnector-producten van Softing Industrial te integreren. Deze bieden vergelijkbare functionaliteiten in een Docker-gebaseerde softwareversie. Een ander compatibel product is de op Docker gebaseerde edgeAggregator-software van Softing, die een krachtige OPC UA-gegevensintegratielaag biedt.
 
"We zijn blij een hardware-oplossing te kunnen aanbieden die een aanvulling vormt op ons op Docker gebaseerde softwareaanbod", zegt Abel Jimenez, Product Manager bij Softing Industrial Automation. "edgeGate vereenvoudigt de verbinding van PLC- en CNC-controllers met managementsystemen met robuuste communicatiefuncties zoals OPC UA en MQTT en verhoogt de efficiëntie. edgeGate biedt een uitgebreide data-integratieoplossing die op zichzelf kan staan of kan worden uitgebreid met Softing's Docker-gebaseerde edgeConnector en edgeAggregator-software."
 
www.industrial.softing.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers