www.technologieenindustrie.com
MAXWELL

Maxwell Technologies introduceert een 3 Volt ultracondensatorcel als aanvulling op de toonaangevende lijn grote ultracondensatorcellen

Nieuwe 3 Volt, 3000 Farad cel met DuraBlue™ technologie verbreedt het bereik van energieopslag oplossingen voor transport, windenergie en elektriciteitsnetten.

Maxwell Technologies introduceert een 3 Volt ultracondensatorcel als aanvulling op de toonaangevende lijn grote ultracondensatorcellen
Maxwell Technologies, toonaangevende ontwikkelaar en producent van op ultracondensatoren gebaseerde oplossingen voor energieopslag en energielevering, introduceert een 3V, 3000 Farad ultracondensatorcel, als aanvulling op haar K2 reeks producten.
 
Met 31 procent meer vermogen dan Maxwell's toonaangevende 2.7 V, 3000 Farad cel in de industriestandaard 60 mm cilindrische vormfactor, krijgen klanten nu de flexibiliteit om of het vermogen en de energie die beschikbaar zijn in hetzelfde volume te vergroten, of hun systeemontwerpen qua kosten significant te optimaliseren met minder cellen of modules, met behoud van hetzelfde vermogen en dezelfde energie.
 
Het nieuwe 3V celontwerp omvat ook Maxwell’s eigen DuraBlue™ geavanceerde schok- en trillingtechnologie, waarmee tot drie keer de trillingsweerstand en vier keer de schokimmuniteit gerealiseerd wordt van eerdere op ultracondensatoren gebaseerde concurrerende cellen. Dit zal de levensduur maximaliseren in veeleisende transportomgevingen, zoals bij railvoertuigen, hybride bussen en netwerktoepassingen.
 
Met de 3V cel krijgt de transportsector een nieuwe manier om het vermogen van bestaande systemen achteraf te verhogen, het gewicht van de motor te verlagen en de brandstofefficiency te verbeteren.
 
Daarnaast zullen energiemarkten profiteren van de beschikbaarheid van meer energie om zo elektriciteitstoringen op te kunnen vangen en kosten te verlagen, wat weer resulteert in een verhoogde return-on-investment bij investeringen in energieopslag bij elektriciteitsnetten. Bestaande K2 2.7 en 2.85 V klanten kunnen bovendien systemen naadloos upgraden met het industriestandaard 60 mm cilindrische celformaat, met behoud van dezelfde levensduurprestaties als onze 2.7 V cellen.
 
"De groeiende behoefte aan grotere vermogensdichtheden in vele toepassingen, zoals transport, wind en elektriciteitsnetten heeft ertoe geleid dat Maxwell een 3V ultracondensator aan hun omvangrijke celprogramma heeft toegevoegd," aldus Vishal Sapru, Research Manager en Growth Consultant, Energy & Power Systems, Frost & Sullivan.
 
"Afzonderlijk toegepast, dan wel toegepast in hybride configuraties met batterijen, zal deze nieuwe grote 3V cel bijdragen aan het verminderen van de totale kosten en het totale gewicht van het systeem en aan het verbeteren van de operationele efficiency. Dit product zal een game-changer worden voor de ultracondensator industrie."
 
"Meer vermogen binnen dezelfde vormfactor in combinatie met Maxwell’s  grote productiecapaciteit versterkt onze continue inzet om superieure prestaties en waarde voor onze klanten te leveren, met name bij toepassingen in de transport-, de wind- en elektriciteitsnetmarkten," vertelt Dr. Franz Fink, president en CEO van Maxwell Technologies. "De uitbreiding van ons productprogramma met de 3V ultracondensator biedt bestaande klanten de flexibiliteit om applicaties met een hogere spanning of kostengevoelige toepassingen aan te kunnen en tegelijkertijd het gewicht terug te brengen en het rendement op de systeeminvesteringen te verhogen."
 
Maxwell ultracondensatoren verschillen van batterijen door energie op te slaan in een elektrisch veld dat groter is dan dat van een condensator, waardoor de ultracondensatoren over een grotere opslagcapaciteit beschikken. Het elektrostatische energieopslagmechanisme maakt snel laden en ontladen mogelijk binnen een fractie van een seconde. Maxwell ultracondensatoren presteren betrouwbaar binnen een groot temperatuurbereik van min 40 graden tot 65 graden Celsius. De lange levensduur van de apparaten zorgt voor een betrouwbare werking bij honderdduizenden werkcycli zonder dat klanten te maken krijgen met prestatieproblemen die worden veroorzaakt door schokken en trillingen. De Maxwell cellen variëren in capaciteit van 1 tot 3400 Farad; meercellige modules hebben een bereik van 16-160 V. De ultracondensatoren leveren grote vermogens, of ze nu gebruikt worden met een batterij of afzonderlijk. Ultracondensatoren worden momenteel toegepast in een aantal toepassingen, van auto's tot consumentenelektronica, transport en meer.
 
Aanvullende informatie over Maxwell Technologies:
Meer informatie over de K2 3-volt ultracondensator: http://www.maxwell.com/3v
Maxwell Technologies op Twitter: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies op Facebook: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies op LinkedIn: http://linkd.in/Z4737Y

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers