www.technologieenindustrie.com
PORTESCAP

16mm Athlonix DC-minimotor met energiezuinig kernloos ontwerp

Portescap introduceert een nieuwe framemaat voor de DCP serie Athlonix™ borstel gelijkstroom minimotoren met hoge vermogensdichtheid. Athlonix DCP motoren bieden een optimale prijs/prestatieverhouding, zeer geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Leverbaar met een diameter van 16 mm, onderscheidt de nieuwe 16DCP motor zich door een energiezuinig kernloos ontwerp met een geoptimaliseerde zelfdragende spoel en een magnetisch circuit, waarmee een optimale prijs/prestatieverhouding gegarandeerd is.

16mm Athlonix DC-minimotor met energiezuinig kernloos ontwerp
Athlonix 16DCP motoren zijn leverbaar in twee uitvoeringen: commutatie met edelmetalen koolborstels en commutatie met grafietkoolborstels; beide uitvoeringen zijn uitgerust met een Alnico magneet. Het unieke constante kracht veerontwerp bij de koolborstels zorgt voor consistente prestaties. Een REE (Restriction of Electro Erosion) spoel is een beschikbare optie, die een langere levensduur van de motor garandeert en voor intrinsieke veiligheid zorgt met name bij hoge snelheden.

Met een maximaal continu koppel tot 2,63 mNm en een hoger stall koppel dan vergelijkbare motoren, zijn de Athlonix 16DCP motoren bij uitstek geschikt voor toepassingen als medische en industriële pompen, gasanalysatoren, beveiliging & toegangscontrole, elektrisch gereedschap, mesotherapie pistolen en tatoeagemachines.

"Athlonix motoren worden aangedreven door een zelf ontwikkelde zelfdragende spoel. Dit zorgt bij specifieke diameters voor maximale magnetische flux en aantal ampèrewindingen," vertelt Sunil Kumar, Brush DC Product Line Manager bij Portescap.

"Daarentegen hebben gangbare zelfdragende spoelen inherente beperkingen wat betreft het aantal ampèrewindingen, die de magnetische fluxdichtheid in het magnetische circuit beïnvloeden en daardoor vermogensoutput en levensduur van de motor beperken," aldus Sunil Kumar..

Standaardisatie van componenten en een modulair ontwerp zorgen ervoor dat maatwerk probleemloos mogelijk is bij uiteenlopende toepassingen.

"Door een lagere motor reguleringsfactor dan vergelijkbare motoren, heeft onze nieuwe 16DCP een hoger lastvermogen bij minimale snelheidsreductie, hetgeen resulteert in een meer gelijkmatig motorvermogen," vertelt Sunil Kumar.

Athlonix motoren zijn leverbaar inclusief encoders en reductoren in verschillende afmetingen en verhoudingen. Ze worden geproduceerd in een ISO gecertificeerde fabriek en zijn RoHS conform.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers