www.technologieenindustrie.com
PORTESCAP

Portescap breidt zijn Athlonix DCT serie hoog koppel motoren uit met een nieuwe 17 mm DC minimotor

Portescap breidt de onlangs gelanceerde DCT serie Athlonix™ borstel gelijkstroommotoren uit met de 17DCT borstel DC-minimotor. De 17DCT motor onderscheidt zich door Portescaps beproefde energiezuinige kernloze ontwerp met een geoptimaliseerde zelfdragende spoel en een magnetisch circuit dat hogere prestaties mogelijk maakt binnen een compacte 17 mm diameter.

Portescap breidt zijn Athlonix DCT serie hoog koppel motoren uit met een nieuwe 17 mm DC minimotor
Met hoge koppels, die kunnen oplopen tot 6.14 mNm, levert de 17DCT uitstekende prestaties met een rendement dat kan oplopen tot 85%, en dat alles bij een lange levensduur. Door het intrinsieke ontwerp van de 17DCT motor, levert deze een groter koppel per ampère hetgeen resulteert in een langere batterijduur. Dit maakt de motor ideaal voor veeleisende toepassingen, zoals medische en industriële pompen, medicijndistributiesystemen, kleine industriële elektrische gereedschappen, tatoeagemachines, mesotherapie pistolen, tandheelkundige instrumenten, horloge opwindmachines en nog veel meer. Andere toepassingen, waaronder labautomatisering, beveiliging en toegangscontrole, en humanoïde robots, kunnen eveneens profiteren van de voordelen van de 17DCT Athlonix motor.

De Athlonix 17DCT mini DC-motoren zijn leverbaar in twee uitvoeringen: commutatie met edelmetalen koolborstels en commutatie met grafietkoolborstels met een neodymium magneet. Het unieke constante kracht veerontwerp bij de koolborstels zorgt voor consistente prestaties. Een REE (Restriction of Electro Erosion) spoel is als optie beschikbaar. Het verlengt de levensduur van de motor en zorgt voor intrinsieke veiligheid met name bij hoge snelheden.

"Athlonix motoren worden aangedreven door een in eigen huis ontwikkelde zelfdragende spoel. Dit zorgt bij specifieke diameters voor maximale magnetische flux en aantallen ampèrewindingen," vertelt Sunil Kumar, Brush DC Product Line Manager bij Portescap. "Daarentegen hebben conventionele zelfdragende spoelen inherente beperkingen wat betreft het aantal ampèrewindingen, die de magnetische fluxdichtheid in het magnetische circuit beïnvloeden en daardoor de vermogensoutput en levensduur van de motor beperken."

Standaardisatie van componenten en een modulair ontwerp zorgen ervoor dat maatwerk mogelijk is bij uiteenlopende toepassingen.

"Door een lagere motorreguleringsfactor vergeleken met overeenkomstige motoren op de markt, heeft onze nieuwe 17DCT een hoger lastvermogen bij minimale snelheidsreductie, hetgeen resulteert in een gelijkmatiger motorvermogen," aldus Sunil Kumar.

Athlonix motoren zijn leverbaar in verschillende afmetingen en verhoudingen, inclusief encoders en reductoren. Ze worden geproduceerd in een ISO gecertificeerde fabriek en zijn RoHS conform.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers