www.technologieenindustrie.com
Steute

Flexibel voor online gebruik en configuratie

Draadloos commando-apparaat voor sWave.NET® netwerk

Flexibel voor online gebruik en configuratie
Tijdens de SPS IPC Drives 2016 presenteerde de Business Unit Wireless van steute de nieuwste versie van het draadloze commando-apparaat RF BF 74-NET. Het verschil met zijn voorganger is de mogelijkheid om hem te integreren in een sWave.NET® draadloos netwerk.

Dit betekent dat de draadloze commando-apparaten eenvoudig in het veld of in de buurt van de machine geplaatst kunnen worden. Ze communiceren dan niet met een ontvanger unit in de schakelkast, maar met de dichtstbijzijnde access points binnen het draadloze netwerk, die beschikbaar zijn op drie frequentiebanden (868, 915 en 922 MHz) en dus wereldwijd toepasbaar.

De nieuwe versie blijft gebaseerd op het beproefde modulaire systeem: de draadloze commando-apparaten zijn zodanig ontworpen dat ze naar behoeven kunnen worden geconfigureerd. Schakelelementen en verschillend gekleurde drukknopkappen kunnen worden gecombineerd met meerdere drukknoppen, sleutelschakelaars en schakelaars. Gebruikers kunnen kiezen uit meerdere behuizingen in uitvoeringen voor één, twee of drie schakelaars. Dit kan het gemakkelijkst online gedaan worden via de configurator op de steute website.

Deze talrijke opties van de RF BF 74 serie – samen met de draadloze netwerktechnologie – scheppen de juiste randvoorwaarden voor flexibele toepassing op veel verschillende terreinen van de industriële en bouwtechnologie.

Montage van deze commando-apparaten verloopt probleemloos: gebruikers hoeven geen kabels te leggen, maar dienen de behuizing alleen maar op de muur of de machine te bevestigen. Het commando-apparaat wordt, in de teach-in modus, vervolgens met een paar eenvoudige handelingen gekoppeld aan het draadloze netwerk sWave.NET®.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers