www.technologieenindustrie.com
Steute

Nieuwe componenten voor het sWave.NET® draadloze netwerk

Compacte draadloze terminal voor intralogistiek en productie

Nieuwe componenten voor het sWave.NET® draadloze netwerk
Het bestellen van vervangingsonderdelen, de opslag ervan, het activeren van orderprocessen en het aanvragen van consignaties of verzendformulieren: allemaal bekende procedures voor montagemedewerkers, of personeel dat zich bezighoudt met verzending en order picking. De draadloze terminal die de business unit ‘Wireless’ van steute presenteert op de LogiMAT zorgt er voor dat deze taken nu makkelijker, eenvoudiger en flexibeler kunnen worden uitgevoerd. Bovendien kunnen deze taken ook eenvoudig worden geïntegreerd in de IT-infrastructuur van een bedrijf.

Gebruikers ontvangen informatie via een tweeregelig display. Ze kunnen, vice versa, ook informatie sturen naar bovenliggende systemen (WMS, ERP, PDA, enz.) via drie vrij configureerbare knoppen. Flexibiliteit wordt daarbij gewaarborgd, door bijvoorbeeld signalen door te gegeven binnen het draadloze netwerk sWave.NET®. Dit gebeurt via access points, die werken als een router en de draadloze signalen rechtstreeks naar een IP-adres versturen, waar ze vervolgens worden verwerkt door het IT-systeem van het bedrijf.

Nieuwe terminals kunnen in slechts een paar stappen in dit netwerk worden geïntegreerd. Dit maakt ook retrofitting mogelijk, bijvoorbeeld naar FIFO opslagsystemen, E-Kanban opslagsystemen, orderpicking punten of andere werkstations. Tegelijkertijd verhoogt dit de transparantie, zowel bij de individuele werkstations als in het hele bedrijf, doordat er een constante, bidirectionele informatiestroom wordt gegenereerd - bijvoorbeeld van de transportband naar het logistieke management of van het Kanban magazijn naar de materials handling. In elk van deze gevallen kunnen op ieder moment extra draadloze schakelapparaten en commandosystemen worden geïntegreerd in het sWave.NET® draadloze netwerk.

steute ziet deze ‘draadloze Kanban’ magazijnopslag, Andon systemen voor het weergeven van storingen en onregelmatigheden in de productie, evenals mobiele werkstations in consignatiezones alle als typische toepassingsvoorbeelden voor hun nieuwe draadloze terminal. Deze draadloze technologie onderscheidt zich door minimale installatiekosten, korte transmissietijden en onderhoudsvrije werking en dat gedurende vele jaren.

Aangezien het draadloze netwerk sWave.NET® min of meer zelf-configurerend is, kost het maar weinig moeite om het te installeren. Voor een optimale energie-efficiency met korte activiteitscycli, moeten de verzend- en ontvangstprocessen worden gecoördineerd. Wanneer een gebruiker informatie verzendt via een draadloze terminal, adresseert de transmitter verschillende access points in de omgeving, test de transmissiesignaalsterkte van elke response en stuurt vervolgens het signaal naar het access point met het sterkste signaal. Het transmissiepad wordt regelmatig geprioriteerd teneinde korte latentieperiodes en betrouwbare communicatie te garanderen.

steute op de LogiMAT: Hal 5, Stand F60

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers