www.technologieenindustrie.com
Aventics

Competente oplossingen Aventics presenteert serie CCL Clean Line cilinders

Met twee nieuwe ISO-norm cilinderseries breidt Aventics zijn reeks actuatoren uit voor toepassingen met hoge hygiëne-eisen. De pneumatiekspecialist biedt hiermee een oplossing waarmee kan worden voldaan aan de strenge eisen van de voeding- en farmaceutische industrie. Aventics presenteerde de nieuwe CCL-IS en CCL-IC cilinders voor het eerst tijdens de Hannover Messe 2017.

Competente oplossingen  Aventics presenteert serie CCL Clean Line cilinders
 De nieuwe Aventics cilinders voldoen aan alle relevante Europese normen voor toepassing in spatwaterzones. Zowel de CCL-IS standaardcilinder volgens ISO 15552 als de CCL-IC compacte cilinder volgens ISO 21287 voldoet aan de basisprincipes van hygiënisch ontwerp. De cilinderbehuizingen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, terwijl de schroeven en zuigerstangen van roestvrij staal zijn. Het schrapermateriaal en de smeermiddelen zijn bovendien goedgekeurd door de FDA.

De CCL-IS standaardcilinder is leverbaar in acht maten met diameters van 25 tot 125 mm. De maximale slag is 2750 mm. Afhankelijk van hun eisen hebben gebruikers de keuze tussen elastische en pneumatische demping. De ST6 serie naderingsensoren kunnen in een paar stappen geïnstalleerd worden, zonder dat er speciaal gereedschap voor nodig is. Deze ST6 serie sensoren omvatten een breed scala aan uitvoeringen met verschillende leidinglengtes en aansluitingen. Een interessant kenmerk van de nieuwe cilinderserie is de mogelijkheid om de luchtaansluitingen te configureren op het deksel, op de basis of beide. De toe- en afvoer van lucht aan één kant biedt meer flexibiliteit, met name omdat de aansluitingen later kunnen worden gewijzigd. Ongebruikte luchtaansluitingen worden afgedicht met vergrendelschroeven.
Competente oplossingen
Aventics presenteert serie CCL Clean Line cilinders 
Met negen cilindermaten biedt de serie CLC-IC compacte cilinders het breedste aanbod op de markt, met diameters van 16 mm tot 100 mm. Dit biedt een grote mate van vrijheid omdat hiermee grotere krachten kunnen worden gerealiseerd. De maximale slag van de compacte cilinder is 500 mm en wordt gemeten door een naderingsensor uit de ST6 familie die is afgestemd op de toepassing. De CCL-IC kan direct worden gemonteerd, zonder extra bevestigingselementen. Met de Aventics Engineering Tools kunnen gebruikers de Clean Line cilinders online configureren.

Link naar de Engineering Tools: www.aventics.com/de/engineering-tools

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers