www.technologieenindustrie.com
GRAVOGRAPH

SPINDEL VOOR HOGE PRESTATIES

Gravograph introduceert als optie voor haar frees-graveermachines een hoogvermogen spindel met een hoge toerentallen. Er zijn vermogens van 150 tot 1000W met rotatiesnelheden tot 60000 rpm beschikbaar, welke gebruikt worden voor diverse toepassingen, zoals voor het graveren van 3D-markeringen. Zelfs voor het bewerken van zeer sterke lagen ligt de bewerkingssnelheid erg hoog. Dit geldt voor alle materialen (van koper tot hout en van plexiglas tot roestvrij staal). Gravograph biedt, in tegenstelling tot andere op de markt verkrijgbare modellen, een geheel geïntegreerde oplossing met een unieke gebruikersinterface ter verbetering van productiviteit en veiligheid.

SPINDEL VOOR HOGE PRESTATIES
Voor specifieke toepassingen, zoals het markeren of de 3D-bewerking van zeer harde materialen, waren de graveer- en freesmachines tot nu toe beperkt door de kracht en de rotatiefrequentie van de spindel. De optionele integratie van hoge prestatie spindels met hoge toerentallen vermindert de cyclustijden voor lettergraveringsapplicatie of 3D-markering van voorwerpen aanzienlijk. Deze reductie is voornamelijk te danken aan het verminderen van het aantal noodzakelijke processtappen. Deze technologie zal dus met name interessant blijken voor de productie van middelgrote tot grote series. Deze nieuwe optie geldt voor graveermachines van de IS-reeks (6000, 7000, 8000) en van de XP-reeks.

Hoewel hoogvermogen spindels met een hoog toerental standaard op de markt verkrijgbaar zijn, onderscheidt Gravograph zich door het aanbieden van een geheel geïntegreerde oplossing. De spindel wordt bestuurd door het elektronische besturingssysteem van de machines. Op dezelfde manier wordt alle informatie van de spindel in het besturingsscherm van de machine geïntegreerd (rotatiesnelheid, last, etc.). Voor extra veiligheid wordt zowel de machine als de spindel door een enkele schakelaar gestart. De spindel wordt aangestuurd door GravoStyle5-software, welke talloze CAD/CAM-functies biedt ter uitbreiding van de markeermogelijkheden. Een met deze optie uitgeruste machine is eenvoudiger en sneller te configureren dan de standaard modellen. Ook deze uitbreiding valt onder de eenjarige Gravograph gebruikersgarantie.

De nieuwe spindels gelden als een kwalitatief hoge uitbreiding van de Gravograph gereedschapsreeks. Eenmaal toegepast kunnen er zeer nauwkeurige resultaten verkregen worden, zelfs met de veeleisende 2D-, 2.5D- en 3D-applicaties. Gereedschap met diameters tot 6 mm (1/4”) zijn geschikt.

De hoogvermogen spindeloptie van Gravograph voor hoge toerentallen is compatibel met de meeste markeeraccessoires van het bedrijf: afschermkap, een vacuüm tafel die te graveren onderdelen vasthoud door middel van onderdruk, gereedschapswisselaar, etc. Met name de afschermkap draagt bij aan het behoud van een schone fabriek, doordat het voortijdige slijtage van de spindel voorkomt. Dit wordt meestal veroorzaakt door stofdeeltjes en spanen die de kogellagers beschadigen.

Tenslotte kunnen de hoogvermogen spindels in reeds in gebruik genomen machines worden geïnstalleerd. Hiervoor zijn de diensten van een Gravograph-monteur noodzakelijk.

Contacten :

Gravograph
Fabrice JUSZCZAK
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

GRAVOGRAPH
TagMe

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers