www.technologieenindustrie.com
CIAT

De introductie van CIAT’s Climaciat Air Compact reeks.

De nieuwe luchtbehandelingsunit van CIAT, de Climaciat Air Compact, heeft een dikte van slechts 40 cm. Hierdoor kan de unit gemakkelijk in zeer kleine ruimtes worden geplaatst – in zowel het plafond als de muur. De uit standaard componenten opgebouwde unit kent honderden varianten, met drukken van 100 tot 1000 Pa en een luchtstroom van 1500 tot 6000 m3/u.

De introductie van CIAT’s Climaciat Air Compact reeks.
De nieuwe reeks bestaat uit een herontwerp dat gebaseerd is op de ontwikkeling van nieuwe warmtewisselaars en ventilatiemodellen. Dit heeft geleid tot een ultradun product. Ventilatortechnologie wordt gebruikt om druk op te bouwen en vervolgens worden andere parallelle bevestigde ventilatoren gebruikt om de gewenste luchtstroom te verkrijgen. Een nieuwe elektronische regeling wordt gebruikt om de unit aan te sturen.

Door zijn modulaire bouw is de Climaciat Air Compact de meest uitgebreide compacte airconditioningsunits-reeks die op de markt verkrijgbaar is. De catalogus bevat honderden varianten waarbij gekozen kan worden uit diverse standaard componenten (filters, ventilatoren, bevochtigers, etc.). CIAT biedt hiermee het meest geschikte product voor iedere situatie voor een lagere prijs. Dit is te danken aan de wet van de grote getallen welke zich door het gebruik van standaard componenten doet gelden. Zo worden er bijvoorbeeld drie inbouwmaten aangeboden, met drie soorten verwarmingselementen, drie soorten koelelementen, enz.

De hoge drukken van tot wel 1000 Pa kunnen worden bereikt dankzij het gebruik van nieuwe gemiddelde druk ventilatoren met een vrijloop. Deze zijn uitgerust met speciale achterover hellende schoepen, wat in een grote drukopbouw achter de ventilator resulteert.

Het lage energieverbruik, dat kenmerkend is voor de Climaciat Air Compact reeks, is hoofdzakelijk te danken aan een frequentieregelaar die realtime de luchtbehoefte van het gebouw regelt. Een warmte-terugwinplaat maakt gebruik van de energie van de teruggevoerde warme lucht om de koude lucht die van buiten komt voor te verwarmen. Dit laatste voordeel wordt in gestapelde of in zij-aan-zij configuraties aangeboden.

De kwaliteit van de binnenlucht wordt gegarandeerd door de ruime keuze aan filters, van G4 tot F9 en met klemmen om hun efficiëntie zeker te stellen. De luchtdichtheid van de Climaciat Air Compact behuizing, welke tot niveau L2 gaat, garandeert de continue kwaliteit van de behandelde lucht. De variabele frequentieregelaar handhaaft de luchtstroom, wat de hygiëne van de gebouwen waarborgt.

Climaciat Air Compact heeft een mengdoos waarbij de regelklep gemotoriseerd of handmatig bediend kan worden. Er zijn vloer-, plafond- en muursystemen met afwerklijsten beschikbaar. Er is ook een systeem dat een eenvoudige montage tussen de units mogelijk maakt. Grote toegangsdeuren hebben ergonomische deurkrukken en paumelles (uittilbare scharnieren) en zijn voorzien van een inbus-borging.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers