www.technologieenindustrie.com
CIAT

VRIJE KOELING module voor AQUACIAT

VRIJE KOELING is een optionele module voor AQUACIAT koelunits om het energieverbruik van kantoren in de winter te verminderen. In tegenstelling tot eerdere oplossingen is VRIJE KOELING volledig in de koelunit geïntegreerd en wordt hij voor-geconfigureerd en geïnstalleerd afgeleverd. De installateurs hoeven slechts een enkele elektrische en hydraulische aansluiting voor de samenstelling te verzorgen. Vergeleken met voorgaande oplossingen wordt er met de AQUACIAT VRIJE KOELING 25% tot 40% aan vloeroppervlak gewonnen. In vergelijking met een conventionele configuratie met een enkele koelunit wordt met de VRIJE KOELING module, welke bedoeld is voor AQUACIAT koelunits van 185kW tot 485 kW, 20% tot 50% aan energie bespaard.

VRIJE KOELING module voor AQUACIAT
AQUACIAT VRIJE KOELING is ontwikkeld als antwoord op de behoeften in de Kantoor-Administratie markt. Wanneer de buitentemperatuur daalt, vermindert tevens hun behoeften aan koeling, welke alleen nog gewenst is in de technische ruimten (serverruimte etc.) en slechts een fractie vertegenwoordigd van de totale behoeften van het gebouw. Het is niet nodig om de compressoren te gebruiken wanneer het gebruiken van de buitenlucht voldoende is. De vrije koeling module voorziet in deze aanvullende behoeften en doet dit op een zeer economische manier. Er wordt geen gebruik gemaakt van het koelcircuit, alleen van de ventilatoren, wat het mogelijk maakt de koude buitenlucht als bron voor koeling te gebruiken.

De voornaamste eigenschappen van AQUACIAT VRIJE KOELING zijn de compactheid en hoge mate van integratie. Nu de beschikbare ruimte voor technische installaties steeds beperkter wordt, zorgt het samengestelde concept vooral voor een winst van 25% tot 40%, qua gebruikt vloeroppervlak vergeleken met een vorige generatie gekoeld water en luchtkoeling oplossingen met een vergelijkbare prestatie. Bovendien maakt AQUACIAT FREE COOLING het werk voor installateurs eenvoudiger en bespaart het hen tijd door een enkele geïntegreerde unit aan te bieden die in de fabriek is aangepast en geconfigureerd. Het aansluiten van kleppen of het programmeren van specifieke regelingen is niet meer nodig. Er is één enkele hydraulische of elektrische aansluiting beschikbaar voor de gehele samenstelling. Qua productie is het een zeer eenvoudige oplossing voor CIAT, aangezien er geen grote gevolgen voor de productie zijn (zelfde chassis enz.). Vrije koeling maakt gebruik van bestaande modules. De samenstelling is te verkrijgen in twee vermogens reeksen voor elke AQUACIAT (1V batterij voor de AQUQCIAT2, bouwgrootten 702 tot 1100, 2V batterijen voor AQUAPOWER, bouwgrootten 1200 tot 1800).

VRIJE KOELING is uitgerust met een AEROConnect besturingsmodule die in permanente verbinding staat met de regelaar. AEROConnect stuurt de motor, ventilator en de V3V van de VRIJE KOELING module volgens behoeften en weersomstandigheden, waarbij altijd voorrang wordt gegeven aan de VRIJE KOELING–mode. Zodra de buitentemperatuur 2°C lager is dan de terugstroomtemperatuur van de waterkoelunit, neemt VRIJE KOELING een deel van het koelvermogen over. Hiermee wordt in 30% tot 65% van het nominale vermogen voorzien. De energiezuinigheid haalt in deze condities een EER van 26 (verzorgde koeling gedeeld door het stroomverbruik).

Luchtbehandelingsapplicaties voor kantoorgebouwen worden vaak in akoestiek gevoelige zones geplaatst. AQUACIAT VRIJE KOELING verlaagt het geluidsniveau door de compressor geheel of gedeeltelijk uit te schakelen wanneer de VRIJE KOELING module een deel van de koelbehoefte voor zijn rekening neemt. Het geluidsniveau kan worden aangepast aan de behoefte van de locatie want er zijn drie akoestische varianten te verkrijgen: Standard, Low-Noise and XtraLow Noise. De laatste versie kan afwijken van de standaard installatie en optioneel worden uitgevoerd met variabele snelheid ventilatoren.

De VRIJE KOELING module is ook eenvoudig te onderhouden en is volledig onafhankelijk van de basisinstallatie. De standaard afsluitkleppen maken het mogelijk de unit te isoleren en onderhoud aan de VRIJE KOELING module uit te voeren zonder de toevoer van gekoeld water te onderbreken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers