www.technologieenindustrie.com
CIAT

AQUACIAT CALEO: de geschikte renovatieoplossing voor grote huizen en kleine commerciële bedrijven

Met vermogensklassen tot 50 kW en de productie van heet water bij 65°C, is de Aquaciat Caleo reeks de eerste Europese oplossing voor het renoveren van grote gebouwen, kleine hotels en lichte industrieën. Energiebesparingen van circa 50% zijn bij renovaties haalbaar dankzij de warmtepompen die nu op de markt beschikbaar zijn. Aquaciat Caleo maakt de vervanging van traditionele verwarming mogelijk, met het behoud van bestaande radiatoren, om de productie van schoon heet water te reguleren of om zwembaden te verwarmen.

AQUACIAT CALEO: de geschikte renovatieoplossing voor grote huizen en kleine commerciële bedrijven
Er was tot nu toe in Europa nog geen oplossing voor de renovatie van warmte-installaties met het gebruik van conventionele warmtepompen, welke gebruikt konden worden voor grote woonblokken, hotels of voor kleine service? industrieën. De voorgestelde renovatieoplossingen – zoals CIAT’s eerdere Aqualis Caleo producten – waren beperkt tot vermogens van 20 kW en waren daarmee bestemd voor huishoudelijk gebruik.

Het is met Aquaciat Caleo nu mogelijk om heet water met een temperatuur van 65°C te produceren, voor verwarmingen, sanitaire warmwatervoorziening of voor het verwarmen van een zwembad – zelfs bij een buitentemperatuur van 12°C. De warmtepomp wordt hierdoor een renovatieoplossing voor grote huizen (gemiddeld meer dan 300 m2) en voor kleine collectieve voorzieningen (buitenhuizen, kleine hotels, kantoren). Er wordt, afhankelijk van de toepassing, een reeks van vier units aangeboden met vermogens van 25, 30, 40 en 50 kW en met een COP rond de 4 (COP = prestatiecoëfficiënt, weergegeven als de verhouding tussen het geleverde thermische vermogen en de gebruikte elektriciteit).

Een grote zorg van de hotelbranche is dat de kosten van de productie van schoon heet water hoog zijn. Aquaciat Caleo is, met een vermindering van 50% van energiekosten, een zeer economische oplossing. Heet water kan worden gebruikt voor het verwarmen of voorverwarmen van zwembaden.

Het door de CIAT-teams bereikte technische hoogstandje begon als een gezamenlijke ontwikkeling met een vaste leverancier van nieuwe stoominjectiecompressoren. Vervolgens werd, dankzij de implementatie van een nieuwe robot en een specifieke thermisch beheersysteem, het idee van de Aquaciat Caleo reeks mogelijk gemaakt. Tenslotte maakt systeemoptimalisatie het mogelijk om terugstroomtemperaturen te regelen. Hierdoor wordt de thermodynamische cyclus, welke water tot 65°C produceert, mogelijk.

In tegenstelling tot andere alternatieven zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, is de Aquaciat Caleo gemakkelijk te integreren. De Aquaciat Caleo kent geen grote beperkingen (en heeft geen zonneschijn nodig) en kan buiten worden geïnstalleerd. De installatie functioneert bij temperaturen tot -20°C.

De Micro Connect in deze reeks biedt een aantal functies, zoals een programmeerbaar tijdschema voor het verwarmen van zwembaden of voor het voorverwarmen van schoon heet water.

Aquaciat Caleo zal tijdens de ENR Expo in Lyon te Frankrijk, welke plaatsvindt van 25 tot 28 februari 2009, aan het grote publiek worden gepresenteerd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers