www.technologieenindustrie.com
Carrier

Carrier introduceert de meest efficiënte, intelligente en compacte schroefkoelmachine met variabel toerental

AquaForce®Vision met Greenspeed™ intelligence

Carrier introduceert de meest efficiënte, intelligente en compacte schroefkoelmachine met variabel toerental
De AquaForce® Vision 30KAV met Greenspeed™ intelligence is de meest efficiënte, intelligente en compacte schroefkoelmachine met variabel toerental van Carrier.

Carrier kondigt de introductie aan van de AquaForce Vision 30KAV met Greenspeed intelligence, het nieuwe assortiment van schroefkoelmachines met variabel toerental, met een eerste fase die koelvermogens van 500 kW tot 1100 kW beslaat en uitzonderlijke niveaus van seizoensefficiëntie bereikt. Carrier, een wereldleider op het gebied van hoogtechnologische verwarmings-, airconditionings- en koelingsoplossingen, maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

De AquaForce Vision 30KAV van Carrier biedt uitstekende energieprestaties. De AquaForce Vision 30KAV van Carrier is voorzien van schroefcompressoren en ventilatoren met variabel toerental (AC standaard en EC optioneel). Ook pompen met variabel toerental kunnen als optie gekozen worden. Hiermee past deze het koelvermogen en het waterdebiet perfect aan de variërende belasting van het gebouw of het proces aan. Het resultaat is een optimale werking, bij vollast en bij deellast.Dit nieuwe assortiment van koelmachines heeft een SEER tot 5,5, en een energie-efficiëntieratio (EER) van maximaal 3,49 bij vollast. De 30KAV heeft een energie-efficiëntie die tot 40% hoger is dan de 30GX-serie met hetzelfde bodemoppervlak.

“Onze engineers hebben geavanceerde technologieën ontwikkeld om de Europese energieprestatienormen inzake ecologisch ontwerp te overtreffen met 30%,” zegt William Doll, productmanager, Carrier, HVAC Europe. “De AquaForce Vision 30KAV zet nieuwe maatstaven op het gebied van efficiëntie, compactheid en intelligentie.”

De 30KAV is een ideale oplossing voor een groot aanbod aan sectoren omdat deze werkt bij buitenluchttemperaturen van -20°C tot 55°C en bij negatieve watertemperaturen. Van grootschalige kantoorgebouwen, hotels en gezondheidszorginstellingen tot datacentra en industriële projecten: de 30KAV voldoet aan de meest veeleisende verwachtingen op het gebied van energie-efficiëntie en besparingen, wat het klimaat ook is.

De AquaForce Vision 30KAV introduceert de nieuwste innovatieve Carrier-technologieën, waaronder:
- de gloednieuwe schroefcompressor met variabel toerental 06Z
- de 6e generatie Flying Bird®-ventilator met EC-motor
- de 3e generatie Novation® mche condensorbatterijen met een uniek W-batterijontwerp uit één stuk

De AquaForce Vision 30KAV biedt ook de Touch Pilot®-regelaar met een gebruikersinterface met kleurentouchscreen in 10 talen en functies zoals de slimme energiebewaking van Carrier om klanten te voorzien van intelligente gegevens en energiebesparingen onder werkelijke bedrijfscondities te optimaliseren. Bovendien kan de 30KAV worden aangesloten op de bewakingscentra op afstand van Carrier waar Carrier-engineers gegevens kunnen analyseren en koelmachineprestaties kunnen optimaliseren.

Met een geluidsniveau van slechts 90 dB(A) tijdens bedrijf heeft dit nieuwe assortiment een bijzonder laag geluidsniveau vergeleken met de eerdere generatie.

De AquaForce Vision PUREtec™ 30KAV-ZE-versie, exclusief ontworpen voor R-1234ze, wordt beschikbaar in 2018.
Het assortiment wordt ook uitgebreid met een koelvermogen tot 1800 kW en premiumtechnologieën en extra opties.

Voor meer informatie of uw lokale dealer gaat u naar www.carrier.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers