www.technologieenindustrie.com
Carrier

Carrier verbetert i-Vu-add-on voor weersvoorspellingen naar aanleiding van klimatologische gebeurtenissen

Carrier heeft zijn nieuwste i-Vu-add-on voor weersvoorspellingen gelanceerd voor het i-Vu Building Management System.

Carrier verbetert i-Vu-add-on voor weersvoorspellingen naar aanleiding van klimatologische gebeurtenissen
De verbeterde add-on voor weersvoorspellingen voor het i-Vu ®-gebouwbeheersysteem biedt meetgegevens over de kwaliteit van buitenlucht om gebouwen te helpen zich aan te passen aan onvoorspelbare klimaatomstandigheden, zoals verontreinigende stoffen door rook van natuurbranden.

Met de add-on voor weersvoorspellingen communiceert het i-Vu- gebouwbeheersysteem met toonaangevende weersvoorspellingsbureaus, AccuWeather®, de Amerikaanse National Weather Service en Environment Canada. De gegevens van tiendaagse weersvoorspellingen kunnen per uur gebruikt wordenn om de energie-efficiëntie binnenshuis en het gebruik van water in irrigatiesystemen buitenshuis te optimaliseren.

In tijden van extreme vervuiling, zoals bosbranden met zware rook, kunnen de gegevens over de kwaliteit van buitenlucht worden gebruikt om te bepalen hoeveel buitenlucht er in het gebouw mag worden toegelaten om de binnenomgeving veilig en comfortabel te houden.

"Door gegevens over de kwaliteit van buitenlucht toe te voegen aan onze add-on voor weersvoorspellingen hoeven gebouweigenaren geen dure sensoren om de kwaliteit van buitenlucht te meten te installeren", aldus Mark Jones, Business Manager, Commercial HVAC Controls bij Carrier. "Naar aanleiding van een weersvoorspelling voor de winter met El Niño en recente bosbranden maken de realtime gegevens over de kwaliteit van buitenlucht het mogelijk dat het i-Vu-systeem snel reageert op verontreinigende stoffen buitenshuis om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, energie te besparen, water te besparen en de bewoners veilig en comfortabel te houden."

Facilitaire professionals kunnen hun eigen aangepaste beheerstrategieën creëren met behulp van de gegevens over de kwaliteit van buitenlucht, of ze kunnen de beste met ASHRAE-richtlijn 36 conforme instellingsreeksen implementeren die de ventilatiesnelheden automatisch aanpassen op basis van huidige en eerdere gegevens.

De add-on voor weersvoorspellingen haalt informatie over luchtkwaliteitscomponenten op, waaronder fijn stof, ozon, stikstofdioxide, zwaveldioxide en koolmonoxide. Het haalt ook weersvoorspellingsgegevens per uur op voor temperatuur, dauwpunt, natteboltemperatuur en vochtigheid. De neerslagvoorspelling per uur omvat regen, sneeuw en ijs, samen met de windomstandigheden voor richting, snelheid en windvlagen.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt met voorspellende beheerstrategieën tijdens klimatologische gebeurtenissen om het binnenklimaat te optimaliseren en tegelijkertijd de duurzaamheid te verbeteren en de operationele efficiëntie te verbeteren.

De add-on voor weersvoorspellingen is verkrijgbaar als abonnement en is compatibel met i-Vu Pro, i-Vu Cloud, en i-Vu Express, versie 8 en hoger.

www.carrier.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers