www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS levert 5.000.000ste Anybus module aan Parker Hannifin

HMS Industrial Networks heeft zijn vijf miljoenste Anybus product geleverd aan Parker Hannifin - een Fortune 250 wereldwijde leider op het gebied van motion- en besturingstechnologieën. Het gaat om een Anybus CompactCom B40 die zal worden gebruikt in één van Parker's nieuwe regelventielen. Anybus CompactCom zorgt ervoor dat deze regelventielen kunnen communiceren op elk veldbus- of industrieel Ethernet netwerk en daardoor dus in elke toepassing kunnen worden gebruikt.

HMS levert 5.000.000ste Anybus module aan Parker Hannifin
De Anybus CompactCom B40

Anybus CompactCom producten zijn uitwisselbare communicatieproducten die zijn geïntegreerd in industriële apparaten om verbinding te kunnen maken met verschillende veldbus- en industriële Ethernet netwerken. Na implementatie van het Anybus concept, kan worden overgeschakeld op een ander netwerk, eenvoudig door naar een andere Anybus module over te schakelen.

Het vijf miljoenste Anybus product dat geleverd werd aan Parker Hannifin, is een Anybus CompactCom B40. Dit is een uitgeklede versie van CompactCom zonder behuizing, connectoren en netwerkisolatie, die de gebruiker veel vrijheid geeft bij het ontwerpen van het product. De Anybus CompactCom zal worden toegepast in het nieuwe regelventielsysteem van Parker dat onlangs in productie is genomen.

Lange samenwerking tussen Parker Hannifin en HMS

Parker Hannifin en HMS werken al meer dan 10 jaar met succes samen. John Garbarino legt uit waarom ze Anybus hebben gekozen voor hun nieuwe regelventiel:

"Parker Pneumatic Division North-America and Europe koos om meerdere redenen voor de Anybus CompactCom B40 van HMS. Hij biedt netwerkflexibiliteit omdat hij kan worden geflashed om te voldoen aan de regionale veldbus- of Ethernetprotocol voorkeuren. Tevens biedt CompactCom ontwerpflexibiliteit, aangezien de vormfactoren chip-, brick- en module-versies omvatten.»

Kevin Knake, Executive Vice-President van HMS Market Unit Americas, licht toe: "De Anybus communicatieproducten ondersteunen alle belangrijke veldbus- en industriële Ethernet netwerken die Parker Hannifin nodig heeft in hun regelventielen om verbinding te kunnen maken met de diverse besturingssystemen die worden gebruikt in de automatiseringstechniek We zijn erg blij dat Parker Hannifin blijft vertrouwen op HMS als hun industriële communicatiepartner bij de lancering van dit nieuwe geavanceerde regelventiel."

De historie van Anybus

De eerste Anybus module werd ontwikkeld in 1994. Omdat het aantal veldbussen in die tijd snel groeide, was het Anybus concept dat gebruikers toegang biedt tot vrijwel elk industrieel netwerk, een baanbrekende innovatie. Tegenwoordig worden er vijf miljoen Anybus modules in het veld ingezet. Hoewel Anybus modules nu over veel IT- en IoT-functionaliteit beschikken, blijft de multi-netwerkfunctionaliteit van het Anybus concept nog steeds het belangrijkste voordeel voor de gebruiker.

Afbeelding: HMS overhandigt Parker Hannifin de 5.000.000ste Anybus tijdens een ceremonie in Richmond, Michigan. Vanaf links:

John Garbarino, Business Development Manager, Parker Hannifin

Tim Faillo, Global Program Manager, Parker Hannifin

Erick Rudaitis, Senior Market Development Engineer, Parker Hannifin

Kevin Knake, Executive Vice-President & General Manager HMS Americas

Dan Maurer, Sourcing Manager, Parker Hannifin

Rob Lodesky, Sales, HMS Americas

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers