www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

eWON Flexy ondersteunt MQTT voor data-acquisitie

HMS Industrial Networks meldt dat hun IIoT gateway, eWON Flexy (alle modellen inclusief de nieuwe Flexy 205) vanaf nu het Message Queue Telemetry Transport (MQTT) protocol ondersteunt. MQTT is een eenvoudig en licht berichtenprotocol dat gericht is op het minimaliseren van netwerkverkeer en apparaathulpmiddelen.

eWON Flexy ondersteunt MQTT voor data-acquisitie
Ontwikkeld in 1999 om olie- en gasdistributiebedrijven te ondersteunen bij het efficiënt beheer van hun pijpleidingen, wordt MQTT steeds populairder als gevolg van de exponentiële groei van het Internet of Things (IoT) en de behoefte aan snelle communicatie tussen laagvermogen smart devices. MQTT is in wezen een publish/subscribe protocol, speciaal gericht op laagvermogen embedded apparaten. Het focust op laagvermogen embedded apparaat omgevingen waar hulpmiddelen schaars zijn.

Een van de voordelen van het gebruik van het MQTT protocol in combinatie met eWON Flexy is de mogelijkheid om activiteiten na elke onderbreking zonder dataverlies te hervatten. Bovendien kunnen data tijdens netwerkonderbrekingen worden opgeslagen, totdat de netwerkcommunicatie wordt hervat en een client apparaat de gegevens leest. Dit voorkomt niet alleen dataverlies, maar biedt klanten ook de mogelijkheid om de informatiestroom naar netwerkknooppunten te managen.

Ontworpen voor de overdracht van grote hoeveelheden data naar tal van servers en client apparaten met beperkte lage bandbreedte, hoge latency of onbetrouwbare netwerken, is MQTT ideaal voor dynamische communicatieomgevingen. Zoals de naam aangeeft, is telemetrie ofwel bewaking op afstand, het belangrijkste doel van het MQTT protocol.

Meerdere eWON Flexy gebruikers hebben de voordelen van dit protocol inmiddels gezien en zijn bezig het in hun projecten te integreren. Een van hen, W2W Solutions, heeft met ons gedeeld hoe zij de levensduur van de transformator van hun klant konden verlengen met MQTT. Lees er meer over op: https://www.ewon.biz/applications/success-stories/give-your-transformer-an-extr-life.

Voor meer informatie over Flexy routers, bezoek de eWON-website: www.ewon.biz/products/ewon-flexy

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers