www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Nieuwe 802.11abg radio’s van ProSoft Technology verbeteren transport van EtherneDe RLXIB-IHW radio’s van ProSoft Technology voldoen niet alleen aan 802.11, maar halen ook voordelen uit een specifieke ontwikkeling om het transport van het veeleisende verke

Nieuwe 802.11abg radio’s van ProSoft Technology verbeteren transport van EtherneDe RLXIB-IHW radio’s van ProSoft Technology voldoen niet alleen aan 802.11, maar halen ook voordelen uit een specifieke ontwikkeling om het transport van het veeleisende verkeer van industriële protocollen in de beste omstandigheden te ondersteunen.tpakketten ter ondersteuning van veeleisende industriële protocollen. |

Nieuwe 802.11abg radio’s van ProSoft Technology verbeteren transport van EtherneDe RLXIB-IHW radio’s van ProSoft Technology voldoen niet alleen aan 802.11, maar halen ook voordelen uit een specifieke ontwikkeling om het transport van het veeleisende verkeer van industriële protocollen in de beste omstandigheden te ondersteunen.tpakketten ter ondersteuning van veeleisende industriële protocollen.
802.11abg radio’s…
Wi-Fi (wat betrekking heeft op de IEEE 802.11 standaarden) biedt industriële automatiseringsapplicaties zeer interessante mogelijkheden: een zeer hoog beveiligingsniveau (802.11i), flexibiliteit en interoperabiliteit. Het is echter ontworpen voor thuisgebruik en gebruik op kantoor. En wanneer het aankomt op het transport van industriële protocollen, dan kunnen er zich beperkingen voordoen die kunnen leiden tot transmissieproblemen die niet acceptabel zijn voor automatiseringssystemen van fabrieken (deze problemen worden meestal veroorzaakt door de manier waarop Ethernet pakketen worden getransporteerd, meestal via de lucht). Naast het ondersteunen van de norm bevat RadioLinx een functionaliteit waardoor de radio het verkeer voor veeleisende industriële protocollen kan optimaliseren.
De nieuwe RadioLinx RLXIB-IHW komt met de voordelen van draadloze communicatie in industriële automatiseringsapplicaties. Omdat het apparaat de 802.11abg normen ondersteunt, maakt de RLXIB-IHW het voor de automatiseringstechnicus mogelijk om de tijd die hij voorheen besteedde aan programmeren, onderhoud en aan andere activiteiten, te verminderen. De technicus hoeft nu de soms lastig te bereiken kast niet dicht te maken of de deur hiervan open te maken (hier is meestal een sleutel voor nodig). Hij hoeft geen kabel tussen zijn computer en de PLC te plaatsen (en dan is er plek nodig voor de computer, dichtbij de PLC, op een afstand minder dan de lengte van de kabel).

…die aan industriële protocolbehoeften voldoen
Naast het voldoen aan 802.11 standaarden, ondersteunt de RadioLinx RLXIB-IHW ook het geoptimaliseerde transport van gegevenspakketten. Door het veeleisende verkeer voldoen de meeste Wi-Fi oplossingen niet aan de industriële automatiseringsbehoefte (wat leidt tot herhalende transmissieverliezen). RadioLinx RLXIB-IHW gebruikt een specifiek door ProSoft Technology ontworpen signaal verwerkingsalgoritme voor het verbeteren van het verkeer of gegevenspakketten. Hierdoor wordt een beter gebruik van de hele bandbreedte mogelijk en blijft de verwerkingscapaciteit van de gegevens op het hoge niveau dat door de industriële automatiseringstechnici geëist wordt.
Industriële automatiseringsapplicaties

RadioLinx RLXIB-IHW beschikt over Power over Ethernet (PoE). Er is slechts één kabel (in plaats van twee stuks) nodig om de radio aan het bedrade Ethernet-netwerk aan te sluiten en het te activeren. Dit is vooral interessant voor het vereenvoudigen van installatie en voor het reduceren van implementatietijden.
Wat verder opvalt, is dat RadioLinx RLXIB-IHW de aansluiting van seriële apparaten ondersteunt. Hierdoor wordt het gemakkelijk om seriële apparaten in de hoofd Ethernet-architectuur van het besturingssysteem te integreren.
Deze nieuwe RLXIB-IHW radio is compatibel met voorganger RLX-IHW, en levert een superieure prestatie voor zowel IEEE 802.11bg (2.4 GHz band) en 802.11a (5 GHz band) implementaties: een krachtigere processor maakt hogere verwerkingssnelheid van gegevens en signaal mogelijk. Dit leidt voor de gebruiker tot een hogere verwerkingscapaciteit van gegevens.
RadioLinx RLXIB-IHW kunnen worden gebruikt als master (Industrial Hotspot™), repeater of radio node op afstand. Er is ook een RLX-IESC versie beschikbaar voor de clients; het maakt het mogelijk om apparaten tegen gereduceerde kosten op afstand aan te sluiten.
De RLXIB-IHW en RLX-IESC zijn industriële radio’s. Ze worden geleverd in een industriële behuizing en een vergroot temperatuurwerkgebied. Ze voldoen aan de schok- en trillingsnormen en aan de richtlijnen voor explosieve locaties, en ze kunnen bijvoorbeeld op DIN-rails bevestigd worden.
Elk ProSoft Technology product wordt met een driejarige garantie en met onbeperkte technische ondersteuning geleverd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers