www.technologieenindustrie.com
British Steel

Metalen spoorwegbielzen voor Corsica

Tata Steel Rail heeft onlangs de laatste van 130.000 metalen spoorwegbielzen geleverd, verspreid over vijf jaar, voor de renovatie van de Corsicaanse spoorwegen. De bielzen, die in Scunthorpe te Engeland gemaakt zijn, hebben het voordeel dat ze vuurbestendig zijn. Ze zijn speciaal aangepast voor metrische spoorbreedtes en, nog belangrijker, ze zijn gemakkelijk in het gebruik, aangezien ze twee maal lichter zijn dan houten bielzen.

Metalen spoorwegbielzen voor Corsica
De Corsicaanse Spoorwegen (CFC) heeft recentelijk 232 kilometer spoorlijn van het ‘metrische spoorbreedte’ type gelegd, bestaande uit de 158 kilometer lange Bastia-Ajaccio hoofdverkeersslagader en de Ponte-Leccia - Calvi afsplitsingslijn van 74 kilometer. Dit uitzonderlijke netwerk haalt zijn voordeel uit een ongekende upgrade, aangestuurd door het Corsicaanse Territoriale Collectief (CTC). Het doel van het project is het leveren van kwaliteitsverbeteringen (het comfort, een vermindering van de reistijd tussen Ajaccio en Bastia, en veiligheid), maar ook een kwantitatieve verbetering (dubbel spoor en peri-urbane diensten in Ajaccio).

Tata Steel heeft hiervoor 12.000 ton E2 36 25m rails en 130.000 aan metrische metalen bielzen geleverd aan het Corse Travaux bedrijf. De keuze voor dit type biels was begrijpelijk. Ten eerste zijn er de voordelen van het verminderde gewicht en het gemak van hanteren, aangezien de Corsicaanse lijnen moeilijk te bereiken zones doorkruisen.
Daarnaast biedt de metalen biels door zijn vorm een goede stabiliteit, vooral in bochten (waarvan er vele zijn in de bergen van Corsica) en is hij geschikt voor de kleine platforms die nodig zijn voor metrische spoorbreedtes. Ten slotte zijn de metalen bielzen vuurbestendig, en bedraagt hun levensduur meer dan twintig onderhoudsvrije jaren.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers