www.technologieenindustrie.com
British Steel

Reims kiest voor 41 GPU rails voor netwerk van stadstram

Net zoals Valenciennes, Le Mans en Lyon, heeft nu ook Reims gekozen voor de nieuwe 41 GPU groefrails van Tata Steel. Terwijl de installatie net begonnen is, benadrukt het recentelijke succes de voordelen van deze nieuwe Tata Steel rail voor trams. Het staat garant voor een perfecte aansluiting met de bestaande Vignole 50E6 rails (EN 13674-1 norm). Daarnaast zijn duurzaamheid en de optimalisatie van de investering, een vermindering in slijtage en een verbeterd comfort voor passagiers en bewoner verzekerd.

Reims kiest voor 41 GPU rails voor netwerk van stadstram
Het Reimse tramnet is een specifiek transport corridor project. In april 2011 moet het netwerk van de Reimse buurt Orgeval aansluiten op het TGV treinstation. De lijn, die 11,2 kilometer lang is met 23 haltes (met de mogelijkheid voor nog drie andere stations), zal de stad doorkruisen met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur (maximale snelheid van 80 kilometer per uur). Naar schatting zullen in de toekomst ongeveer 45.000 passagiers dit netwerk dagelijks gebruiken. Daarom zal er 2.600 ton Tata Steel 41 GPU rails voor het netwerk worden gebruikt. In de stedelijke zones is de trambaan rails in de weg verankerd en wordt er met groefrails gewerkt, zodat een combinatie van auto’s, voetgangers en andere vormen van transport mogelijk wordt. In de voorrangszones – waar geen verkeer of voetgangers zijn – is de groefrail niet nodig. Hier wordt Vignole rails gebruikt om de infrastructuurkosten te verlagen. Er kan zich echter een potentieel probleem voordoen op de kruispunten van groefrails en Vignole rails. Om deze reden werd de 41 GPU rails ontwikkeld. Het profiel is uitstekend combineerbaar met de Vignole 50E6-type rails (EN 13674-1 norm), zoals afgebeeld in onderstaand schema. Dankzij een universeel door Tata Steel ontwikkeld lamineringsproces, zijn de toleranties van groefrails precies hetzelfde als die van de verbonden Vignole rails. De rails zorgt dan ook voor een perfecte aansluiting van beide profielen.

De 41 GPU rails kent meerdere voordelen:
-Optimalisatie van de investering: groefrails worden op rijwegen gebruikt, maar Vignole rails kunnen gebruikt worden op alle andere plekken. Dit leidt tot een lagere infrastructuurkosten.
-Duurzaamheid van de investering: het oorspronkelijke stedelijke wegennetwerk kan gemakkelijk met andere netwerken worden verbonden.
-Een lagere slijtage: hat naadloos aansluiten van het 41 GPU groefrails oppervlak en het Vignole U50 railoppervlak biedt een rails/wiel optimum.
-Meer comfort: door het beperken van de hinderlijke geluiden van gekoppelde rails (groefrails & Vignole rail).
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers