www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Wireless Designer: een unieke en onovertroffen softwaretool voor industriële draadloze projecten

ProSoft Technology® heeft een unieke softwareoplossing ontwikkeld voor het ondersteunen van automatiseringstechnici om hun industriële draadloze netwerken te plannen en specificeren: de ProSoft Wireless Designer (PWD).

ProSoft Wireless Designer: een unieke en onovertroffen softwaretool voor industriële draadloze projecten
Gebruiksgemak
De voor niet-RF specialisten ontworpen ProSoft Wireless Designer (PWD) vereenvoudigt de taak van het plannen en specificeren van draadloze netwerken. Door de wizard gebaseerde software-interface is het gemakkelijk in het gebruik. ProSoft Wireless Designer creëert een visuele lay-out voor de gehele draadloze architectuur. De interfaceschermen helpen bij het op een nauwkeurige manier beschrijven en specificeren van de hoofdparameters van het draadloos netwerk, zoals:
- Type radio, frequentie range, landenspecifieke RF-kanalen, enz.
- Lengte en kabeltypes, enz.
- Accessoires, zoals bliksembeschermer, kabeladapters en antennes.
- GPS-coördinaten voor elke radio (voor toepassingen buiten).
Terwijl de gebruiker zijn of haar draadloos netwerk specificeert, checkt de ProSoft Wireless Designer de transmissiekwaliteit tussen radio’s voor elke aparte verbinding, naar gelang de afstanden en de aanbevolen accessoires. De software evalueert specifiek de signaalsterkte en de verwachte kwaliteit van de overdracht, overeenkomstig de afstand, verwerkingscapaciteit, lokale wetgeving, geselecteerd materiaal (verliezen door kabel en andere accessoires, winst door de antenne, enz.).
Aan het eind van de draadloze projectstudie wordt er een technisch document gegenereerd. Dit document beschrijft het draadloze netwerk: een volledige beschrijving van het materiaal voor elke node (helpt bij de schatting van het budget), evenals van iedere verbinding (kwaliteit van gegevensoverdracht). De ProSoft Wireless Designer creëert een gedetailleerde lijst van het benodigde materiaal voor de installatie van het draadloos netwerk (elke individuele radio, kabels, bliksembeschermers, connectoren, antennes en andere accessoires). De software beoordeelt tevens de kwaliteit van elke aparte verbinding, in overeenstemming met de geselecteerde hardware en de instellingen van het vermogensniveau (rekening houdende met de lokale wetgeving), welke tijdens de studie zijn gedefinieerd.
Deze uitgebreide informatie (de materialenlijst, de gedetailleerde instellingen en de kwaliteit van draadloze verbindingen) is niet alleen noodzakelijk, maar ook erg handig voor de voorbereiding en rapportage van een site survey, voor de installatie en plaatsing van de draadloze oplossing, alsmede voor het onderhoud van het netwerk en begeleiding. Daarom maakt de ProSoft Wireless Designer het mogelijk om naar een standaard CSV-bestandsformaat te exporteren, zodat al deze waardevolle informatie eenvoudig in studierapporten, technische documentatie en in onderhoudshandleidingen kan worden geïntegreerd.
ProSoft Wireless Designer software bevat een database, die alle RadioLinx radio’s, antennes, kabels, connectoren en andere accessoires beschrijft die momenteel via ProSoft Technology beschikbaar zijn.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers