www.technologieenindustrie.com
CIAT

COADIS MEDICAL COMFORT

Coadis Medical Comfort is, met een ingebouwde luchtzuiveringsinstallatie, de enige op de markt beschikbare comfortunit die specifiek ontworpen is voor ziekenhuiskamers. Hij voldoet aan de strengste luchtkwaliteitseisen en biedt daarmee een optimale veiligheid voor de gezondheid. Niet alleen krijgen patiënten een zo hoog mogelijk thermisch en akoestisch comfort, ook wordt de energieprestatie door het gehele gebouw geoptimaliseerd.

COADIS MEDICAL COMFORT
Coadis Medical comfort is een airconditioning- en behandelingsunit. Hij is compact en onopvallend, en is voorzien van een exclusief alles-in-één verspreidingssysteem. Hierdoor wordt het mogelijk de units in zwevende plafonds bij de ingangen van ziekenhuiskamers te installeren, wat de nodige vloerruimte bespaart.

Coadis Medical Comfort garandeert een optimale luchthygiëne, evenals een hoog luchtkwaliteitsniveau. Het beschikt over de exclusieve PURIFY-functie van CIAT, waardoor de schadelijke invloeden van zeer kleine PM2.5 stofdeeltjes op de gezondheid worden voorkomen.

De PURIFY-functie is gebaseerd op drie grondregels:
- een filter die in dertig minuten PM2.5 stofdeeltjes met 90% kan verminderen,
- een beschermde luchtinlaat om te voorkomen dat aanwezige bacteriën in zwevende plafonds worden opgenomen,
- een grondige menging van de lucht en een geoptimaliseerde, uniforme verspreiding van de behandelde lucht in de kamer.

Dit betekent dat de kamer geheel wordt behandeld. De omgeving is beschermd tegen stedelijke verontreiniging, slecht onderhouden leidingen en het zomaar vrijgeven van bouwmaterialen. Verder is er een “condensaatvrije” functie toegevoegd om de mogelijke risico’s ten aanzien van bacteriële proliferatie door waterretentie in de afvoerbak te voorkomen. Een speciale sensor stuurt informatie naar het BMS (Building Management System) voor een continue aanpassing van het koelwater. Hiermee wordt condensatie voorkomen doordat met verwarming van het water de luchttemperatuur boven het dauwpunt wordt gehouden. Tot slot is het ontwerp van de Coadis Medical Comfort ecologisch: de filter kan aan het einde van zijn levensduur volledig worden verbrand. Materiaalsortering is hierbij niet nodig.

Energie-efficiënte was ook één van de ontwerpcriteria van de Coadis Medical Comfort. Hij werkt bij hoge koudewatertemperaturen van 13-14 °C. Dit bespaart energie: het voorkomen van condensatie leidt tot een besparing van 15 tot 30%, afhankelijk van de regio waar de unit geïnstalleerd is; hogere watertemperaturen verminderen het elektriciteitsverbruik van de productieplant van koelwater met 15 tot 18% voor een bepaald geïnstalleerd vermogen; de werking in “Free-Cooling” mode is vaker mogelijk. Wanneer de buitentemperatuur laag is, levert de Free-Cooling module koeling door gebruik te maken van koude buitenlucht, welke door ventilatoren het gebouw wordt binnengezogen zonder daarbij het koelingscircuit op te starten. Daarnaast worden de nieuwe HEE (High Energy Efficiency) ventilatorturbines gebruikt. Hun bladen hebben een geoptimaliseerd profiel, waardoor het elektriciteitsverbruik van de motor met 5 tot 10% lager uitpakt. Ook is het mogelijk een borstelloze HEE motor is toe te passen, wat het vermogen van de motor tot één vierde deel reduceert. Dit komt neer op een elektriciteitsverbruik van minder dan 0,3 W/m2. Verder optimaliseert de V3000 elektronische besturing, in combinatie met de optionele R1E verse lucht bevochtiger, de stroom van verse lucht die de kamer binnenkomt. Er wordt hierbij rekening gehouden met of het dag of nacht is. Zo wordt de luchtstroom gedurende de nacht, wanneer de patiënt alleen op de kamer is, gereduceerd. Dit voorkomt overbodig energieverbruik.

De Coadis Medical Comfort biedt tevens een uitstekend thermisch en akoestisch comfort. Thermisch comfort wordt verhoogd door het door CIAT gebruikte Coanda-effect systeem. Hiermee stroomt de lucht langs het plafond en langs de muren naar beneden. Tochtproblemen in het comfortgebied worden hiermee voorkomen. De grip op diffusie elimineert alle overbodige luchtbewegingen, wat een uniforme temperatuur op een bepaalde plek garandeert. Het V3000 elektronische besturingssysteem maakt ook een individuele temperatuurregeling mogelijk. Hierbij kan de temperatuur in elke kamer met een nauwkeurigheid van 0,1 °C worden ingesteld.

Het akoestische comfort van de unit is een prioriteit, om ervoor te zorgen dat patiënten ongestoord kunnen slapen. Ingebouwde akoestische isolatie en een motor met verschillende draaisnelheden, garanderen de zeer lage geluidsniveaus (NR<15 bij een lage motorsnelheid) voor de patiënten. 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers