www.technologieenindustrie.com
AMPHENOL

RJ-SWITCH ATEX - ATEX Zone 2 ETHERNET SWITCH voor de procesindustrie

Deze nieuwe 5-poorts Ethernet switch is de enige gesealde ATEX-oplossing, die ook nog eens goed betaalbaar is. Een andere voordeel is dat de switch beschikbaar is met connectoren die, naast gesealed, ook ATEX-gecertificeerd zijn. Door gebruik te maken van deze robuuste switch met volledige ’plug & play’ functionaliteit, wordt het gemakkelijk om redundante ringen met hersteltijden van 30 milliseconden en overdrachtsnelheden van 100 Mbps te realiseren.

RJ-SWITCH ATEX - ATEX Zone 2 ETHERNET SWITCH voor de procesindustrie
Deze IP68 Ethernet switch is ideaal voor gebruik in Zone 2, Klasse I, Divisie 2, met een II 3 G Ex nA II T4X bescherming en een temperatuurbereik van – 40 °C tot + 75 °C. Hij beschikt over een veilige uitschakelfunctie om uitschakeling onder spanning te voorkomen. De switch is te verkrijgen in niet beheerbare versies of RING-versies. De RING-modellen kunnen een redundant ring topologie vormen met een zeer korte herstelperiode van 30 milliseconden (+ 5 milliseconden per stap). Ze zijn beschikbaar met functies als prioriteitsmanagement (QoS) en poortspiegeling.
Ontwikkeld door Amphenol-Socapex - experts in verbindingsoplossingen voor de zwaarste omgevingen – beschikt de ATEX Zone 2 Ethernet Switch over een uitstekende robuustheid, welke geleverd wordt door de IP68 beschermingsgraad en een robuuste, verstevigde behuizing. De nieuwe switch werkt bij temperaturen van – 40 °C to 75 °C, en wordt geleverd met redundante, gefilterde stroomvoorzieningen met een effectieve bescherming tegen een te hoog voltage. De MTBF (mean time between failure) is 1.000.000 uur, waardoor het één van de betrouwbaarste switches op de markt is. Het is de enige Ethernet switch die in een explosieve omgeving buiten gebruikt kan worden.
De RJ45-aansluitingen maken deel uit van de RJFIELD-reeks, welke beschikt over het gepatenteerde en veel gebruikte RJStop® aansluitsysteem. Hiermee wordt gemakkelijk en snel een standaard RJ45-kabel tot een IP68-aansluiting gemaakt, die beschermd is tegen schokken, stofdeeltjes en vloeistoffen. Deze connectoren zijn reeds beschikbaar in ATEX-versies.
De voornaamste toepassingen worden gevonden in de olie en gas-, mijnbouw-, chemische- en bulk handling industrieën.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers