www.technologieenindustrie.com
GRAVOGRAPH

IS 900

De nieuwe mechanische graveermachine van Gravograph biedt vele nieuwe functies waaronder ‘point and shoot’ en het verwerken van stroken zonder lengtebeperking. De IS 900 is ontworpen voor het vlak graveren van identificatieplaatjes of het snijden en graveren van platen van willekeurig elk materiaal, inclusief aluminium.

IS 900
De IS 900 kan een oppervlak van 660 x 460 mm graveren met een snelheid tot 100 mm/s en levert daarmee hoge productiviteit voor snijden of frezen alsmede voor middelgrote tot omvangrijke graveertaken. De IS 900 onderscheidt zich door zijn intelligentie, zijn ergonomie en zijn vele innovaties. De intelligentie wordt geleverd door de ingebouwde IQ+ elektronica. Speciaal door Gravograph ontwikkeld voor zijn range graveermachines, verhoogt de nieuwe elektronica de bewerkingssnelheden met maximaal 50%, waardoor een maximale snelheid van 100 mm/s gerealiseerd kan worden. IQ+ maakt voorts de introductie van nieuwe functies mogelijk zoals ‘Point n’Shoot’, samen met de plug-and-play inbouw van elk type aanbouwapparaat, zoals additionele spindelmotoren, functies voor spaanverwijdering of smering.

Uitstekende ergonomie is voorzien door het nieuwe, door Gravograph geregistreerde, ontwerp van de IS 900, die daardoor stroken van onbeperkte lengte kan verwerken binnen een graveeroppervlak van 660 x 460 mm. De toevoer van materiaal kan tevens plaatsvinden vanaf de open ruimte, via de achterkant van de machine.

De graveermachine kan in het midden van een werkplaats worden geplaatst, of tegen een muur, dan wel in een hoek tussen twee muren, terwijl alle functies beschikbaar blijven. De IS 900 is 100% compatibel met de Braille Dispenser Kit van Gravograph, zodat het voor de klanten eenvoudig is om te graveren en metalen kralen op de platen aan te brengen om Braille tekens te genereren. Grote platen kunnen met één hand worden opgespannen, waadoor de productiviteit wordt verhoogd. Alle klemmen worden met één handle in één keer vergrendeld. Minder dan 10 s is nodig om de platen te monteren en op te spannen.

De vele innovaties onderscheiden de IS 900 van andere modellen op de markt. In de eerste plaats maakt de ‘Terrain follower’ het de IS 900 mogelijk zelfs op een niet vlak oppervlak nauwkeurig te graveren, waarbij de vorm en de hoogte van de plaat met een optische sensor worden gevolgd. Ten tweede gebruikt de ‘Point n’Shoot’ functie een laserpointer voor het visueel positioneren van het graveerproces op het werkstuk en het simuleren ervan voor het echte uitvoeren van de geprogrammeerde graveertaak.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

GRAVOGRAPH
TagMe

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers