www.technologieenindustrie.com
Avistud

Nieuwe toegewijde leverancier van boutlassystemen voor de automotive opgericht

Na de verkoop van het voormalige Nelson Fastener Systems door de toonaangevende internationale componentenfabrikant Doncasters Group is een unieke, dedicated leverancier van boutlassystemen voor de wereldwijde automobielsector gecreëerd.

Nieuwe toegewijde leverancier van boutlassystemen voor de automotive opgericht


De autodivisie van het bedrijf - nu bekend onder de naam Nelson Automotive - is door Doncasters behouden als onderdeel van de Group’s focus en commitment op de wereldwijde automotive sector. Het zal de sector blijven voorzien van de geavanceerde boutlassystemen, service en verbruiksgoederen, die voor de wereldwijde bekendheid van de naam Nelson hebben gezorgd.

Tot zijn wereldwijde klantenbestand behoren al veel van de leidende OEM's en grote Tier 1 leveranciers, die alle kunnen blijven profiteren van een ongeëvenaard niveau van innovatie en service.

De productie van de stiftlassystemen blijft in Gevelsberg, Duitsland, waar een toegewijd team zich toelegt op de ontwikkeling van de volgende generatie boutlassystemen, waarbij grenzen zullen worden verlegd op het gebied van snelheid, prestaties en duurzaamheid.

Het bedrijf is koploper op het gebied van innovatie in de sector, met zijn SPEEDPORT voedingssysteem, waardoor één enkele unit meer dan 40.000 bouten per dag kan lassen. Het biedt ook een uitgebreid assortiment van handmatige en automatische systemen, evenals robotlaskoppen voor hoge productieomgevingen.

Nelson Automotive heeft een wereldwijd bereik met een complete productportfolio, ondersteund door uitstekende lokale service. Het profiteert van de sterke synergie met andere bedrijven binnen Doncasters' Speciality Automotive divisie.

Een woordvoerder van de onderneming voegt toe: "Onze systemen worden gebruikt door toonaangevende spelers in de automotive sector in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika, waar wij ons onderscheiden door onze servicegerichte aanpak en ons streven naar innovatie. Doordat we deel blijven uitmaken van Doncasters' Specialty Automotive divisie hebben we toegang tot uitgebreide middelen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, waardoor we optimaal zijn toegerust om de uitdagingen aan te gaan waarmee autofabrikanten te maken hebben bij hun zoektocht naar hoogwaardige boutlasprestaties tegen de laagste kosten. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor onze business en we kijken ernaar uit om bestaande samenwerkingen uit te breiden en nieuwe aan te gaan, of klanten nu op zoek zijn naar systemen voor nieuwe productiefaciliteiten of naar upgrades van bestaande fabrieken.”

De voormalige onderneming Nelson Fastener Systems is nu eigendom van Stanley Black & Decker Inc.

Meer informatie over Nelson Automotive is te vinden op: http://www.doncasters.com/stud-welding-systems/

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers