www.technologieenindustrie.com
Avistud

NELSON AUTOMOTIVE GAAT VERDER ONDER DE NAAM AVISTUD

NELSON AUTOMOTIVE GAAT VERDER ONDER DE NAAM AVISTUD

Nelson Automotive, wereldwijd marktleider op het gebied van boutlassen voor de auto-industrie, maakt een volledige rebranding van haar activiteiten bekend aan klanten, belanghebbenden en branchegenoten.

Het nieuw gelanceerde merk, AVISTUD, weerspiegelt de complete scheiding van de activiteiten van Nelson Automotive van het merk van de voormalige industriële moedermaatschappij Nelson Stud Welding. Nelson Automotive werd in eerste instantie opgericht als autonoom automotive bedrijf na de verkoop van Nelson Stud Welding door Doncasters aan Stanley Black & Decker in april 2018.

 

 

De naam AVISTUD betreft het Automotive, Versatile en Innovative Stud welding (boutlas) procédé dat het bedrijf op de industriële markt brengt. Als merk richt AVISTUD zich uitsluitend op het leveren van high-tech producten aan autofabrikanten en hun toeleveranciers. In december 2018 kondigde het bedrijf een belangrijke nieuwe overeenkomst aan met Daimler AG voor de levering van innovatieve technologische installaties voor de productie van Mercedes Benz C-klasse en S-klasse series.

 

 

Henning Stams, directievoorzitter van AVISTUD licht toe: "De auto-industrie eist bij haar productieprocessen meer snelheid en flexibiliteit dan ooit tevoren. We hebben ons bedrijf zodanig aangepast dat we kunnen voldoen aan de vraag van de autosector naar lichtere, sterkere materialen, elektrische voertuigen en snellere productieprocessen.”

 

 

Eduard Kirchner, hoofd engineering van AVISTUD, voegt hieraan toe: "Wij zijn toonaangevend en vernieuwend op het gebied van boutlassen, met een sterk team van ervaren technici. Met ons nieuwe merk AVISTUD zullen we ons voor de volle honderd procent focussen op het bedienen van de globale automotive markt, waar klanten al langer vertrouwen op onze innovatiekracht en veelzijdigheid voor het helpen leveren van voertuigen van de toekomst."

 

 

AVISTUD is koploper op het gebied van innovatie in de sector. Het SPEEDPORT toevoersysteem maakt het bijvoorbeeld mogelijk om meer dan 40.000 bouten per dag te lassen. Het bedrijf biedt ook een uitgebreid assortiment van manuele en automatische systemen, naast robotlaskoppen voor snelle productieomgevingen.

 

 

Met zijn wereldwijde fysieke aanwezigheid in vele landen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika, worden de producten voortdurend verder ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland, waar een toegewijd team van meer dan 100 medewerkers zich focust op het ontwikkelen van de volgende generatie boutlassystemen, waarbij de grenzen van snelheid, prestaties en duurzaamheid voortdurend worden verlegd.

 

 

"Ons team is continu bezig met het onderzoeken, ontwikkelen en op de markt brengen van de beste nieuwe processen voor onze klanten - of het nu gaat om systemen voor nieuwe productiefaciliteiten, of om upgrades van bestaande installaties. We kijken uit naar de aankondiging van toekomstige investeringen en ontwikkelingen die al in de pijplijn zitten", aldus Stams.

 

 

Voor meer informatie over AVISTUD, bezoek https://www.avistud.com 

 

 

EINDE

 

 

Noot van de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lizzy Bramley bij Beattie Communications op +44 (0)161 870 9875 of e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

NELSON AUTOMOTIVE GAAT VERDER ONDER DE NAAM AVISTUD

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers