www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

MVI56E-XT, ProSoft Technology® ontwikkelt communicatiemodules voor het Rockwell Automation® platform voor Extreme Environments

ProSoft Technology meldt de introductie van communicatiemodules voor het nieuwe Logix-XT besturingsplatform van Rockwell Automation dat is ontwikkeld voor industriële automatiseringstoepassingen onder extreme omstandigheden (petrochemische, procestechnologie, offshore platforms, scheepsbouw, spoorwegen).

MVI56E-XT, ProSoft Technology® ontwikkelt communicatiemodules voor het Rockwell Automation® platform voor Extreme Environments
De ProSoft Technology is bekend door haar range van ‘Industrial Wireless’ oplossingen. Het bedrijf heeft niet voor niets haar wortels in de ‘Industrial Protocol’ oplossingen voor automatiseringstoepassingen. De eerste producten van ProSoft Technology (op de markt gebracht in 1988!) waren communicatie-interfaces voor Rockwell Automation controllers (modules geïnstalleerd in de besturingskast). Door de brede ervaring van Prosoft Technoloy bij het bieden van passende oplossingen voor geïntegreerde netwerkinterface-oplossingen aan gebruikers van deze familie van controllers, is het de communicatie-specialist ook gelukt om interfaceoplossingen te ontwikkelen voor de nieuwe Logix-XT (eXTreme omgevingen) productfamilie. Dit nieuwe Logix-XT platform van Rockwell Automation helpt automatiseringsspecialisten bij het reduceren van de kosten van hun installatie en van het onderhoud, doordat er ook onder extreme omstandigheden minder additionele verwarmings- en koelapparatuur nodig is in besturingskasten.

De productfamilie werkt binnen een breed temperatuurspectrum en beantwoordt aan de standaard eisen (ANSI/ISA-S71.04-1985 Class G1, G2 and G3; cULus, Class 1 Div 2; C-Tick; CE; ATEX Zone 2; SIL 2) voor uitgebreide bescherming tegen zouten, corrosieven, vocht/condensatie en schimmel. De actieve besturingscomponenten zijn in de besturingskast van elkaar gescheiden door middel van geventileerde faceplate-segmenten; deze segmenten zorgen voor een betere luchtstroming, bieden thermische demping en verminderen de noodzaak van airconditioning.

Als onderdeel van het Rockwell Integrated Architecture systeem, gebruikt de Logix-XT familie dezelfde programmeersoftware, documentatiemogelijkheden en netwerkprotocollen als andere systemen. Ook dit helpt eindgebruikers bij het verminderen van hun overall integratiekosten. Aangezien industriële toepassingen een steeds globaler karakter krijgen, vragen automatiseringsspecialisten om speciaal ontwikkelde besturingsapparatuur om extreme omstandigheden het hoofd te kunnen bieden. Daarbij zullen ook de communicatiemodules speciaal ontwikkeld moeten zijn. Juist op dit punt ondersteunt de ProSoft technologie de Logix-XT familie. Het bedrijf introduceert twee communicatiemodules (inclusief de MVI56E-XT serie) voor de populaire Modbus Master/Slave en Modbus TCP/IP netwerken. Deze modules ondersteunen de EN60079-0 and EN60079-15 standaards voor corrosieve en extreme omstandigheden. Ze opereren binnen een breed temperatuurspectrum (-25 tot 70 ºC), zijn overeenkomstig gecoat en specifiek ontwikkeld voor zware condities. Deze nieuwe ProSoft Technology modules zijn wereldwijd beschikbaar via de Rockwell Automation kanalen. Elk ProSoft Technology product wordt geleverd met een driejaars garantie en onbeperkte technische ondersteuning.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers