www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ILX56-MM met nieuwe Message Manager, ProSoft Technology verbetert dataoverdracht van protocol naar protocol spectaculair

Interfacing-systemen die meerdere protocollen gebruiken zijn nog nooit zo makkelijk en snel in het gebruik geweest. De nieuwe Message Manager module (ILX56-MM) van ProSoft Technology verbindt controllers van verschillende bronnen op een volledig nieuwe manier. Traditioneel vereist communicatie tussen PLC’s (kleine) modificaties in elk PLC programma, vaak op verschillende locaties in de fabriek (herhaaldelijk worden nieuwe machines geleverd met nieuwe PLC’s) en vaak met meerdere softwarepakketten (omdat elke PLC leverancier zijn eigen programmeeromgeving heeft). Met de nieuwe Message Manager van ProSoft Technology is het niet langer nodig PLC’s te programmeren en hoeft er bovendien geen speciale software meer aangeschaft, aangeleerd en onderhouden te worden. Het configureren van de dataoverdracht vereist alleen nog maar …. een paar muisklikken.

ILX56-MM met nieuwe Message Manager, ProSoft Technology verbetert dataoverdracht van protocol naar protocol spectaculair
In elke grote industriële automatiseringsarchitectuur is het nodig om systemen van verschillende leveranciers met elkaar te koppelen en daarbij moeten meerdere protocollen met elkaar overweg kunnen. Daarbij is PLC-naar-PLC protocol interfacing voor dataoverdracht onvermijdelijk. Tot nu toe is het noodzakelijk om voor deze interfacing doeleinden op diverse locaties in de fabriek PLC’s te herprogrammeren. Deze programmeersessies worden uitgevoerd met meerdere softwarepakketten (tenminste één per PLC leverancier). En heel vaak geven machinebouwers geen toegang tot hun PLC broncodes.

De Message Manager concentreert alle data-overdrachtprocessen op één enkele locatie en daarbij is geen speciale (PLC-specifieke) software nodig voor ondersteuning en onderhoud. Voor configuratie wordt al het interfacing werk gedaan vanaf één enkele locatie en de module gebruikt daarbij een ingebouwd grafisch web-based configuratie-tool met makkelijk te gebruiken en intuïtieve gebruikerscommando’s.

De Message manager fungeert als een enkelvoudige aggregator van datatransfers tussen meerdere PLC’s. Fysiek wordt de ILX56-MM als module ingebouwd in het ControlLogix frame van Rockwell Automation. Datatransfers kunnen worden uitgevoerd met tot 16 controllers van de belangrijkste PLC fabrikanten: Rockwell Automation (SLCTM 500, PLC-5®, MicroLogixTM, CompactLogixTM, and ControlLogix® controllers via elk netwerk dat wordt ondersteund in het Rockwell Automation 1756 ControlLogix platform), Siemens (S7 PLC’s en andere controllers die het Industrial Ethernet protocol gebruiken), en Schneider Electric (Quantum, Premium, M340 en andere controllers die het Modbus TCP/IP protocol gebruiken).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers