www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Industriële draadloze radio’s bieden betrouwbare oplossing voor geautomatiseerd magazijnsysteem van Tecnorulli

Vasthouden en verplaatsen van zware metalen buizen is geen makkelijke taak voor automation engineers. Vasthouden en verplaatsen van zware metalen buizen…in de nauwe paden van geautomatiseerde magazijnen.. met hoge snelheden.…is nog moeilijker! Tecnorulli besloot draadloos te gaan met dergelijke applicaties. De omgeving zelf zorgde bij deze draadloze oplossing voor de nodige uitdagingen (alles is van metaal in het magazijn) en bovendien zijn de bewegende delen, de voertuigen die door de gangpaden navigeren voor het afleveren dan wel verzamelen van materiaal van de schappen en rijen, zelf ook van metaal. Kortom, de RF omgeving is een van de slechtste die je kunt voorstellen voor robuuste, veilige en betrouwbare draadloze applicaties. Niettemin wilde Tecnorulli de uitdaging aangaan en besloot draadloos te gaan, met één doel: het verbeteren van de kwaliteit en responsietijd teneinde haar klanten beter te bedienen.

Industriële draadloze radio’s bieden betrouwbare oplossing voor geautomatiseerd magazijnsysteem van Tecnorulli
ProSoft Technology´s RadioLinx industriële radio’s vormden de sleutel bij het oplossen van de communicatieproblemen waarmee Tecnorulli in zijn geautomatiseerde magazijn werd geconfronteerd. Het Italiaanse bedrijf Tecnorulli is een belangrijke producent van rollers en machines voor transportbanden. Gevestigd in S. Giovanni Lupatoto in de provincie Verona, produceert Tecnorulli al 35 jaar rollers en machines voor transportbanden (www.tecnorulli.com). Continue technische ontwikkeling en snelle, tijdige reactie op de behoeften van klanten, alsmede grote productieflexibiliteit, zijn de belangrijkste pijlers van Tecnorulli’s bedrijfsstrategie. In dit kader was een geautomatiseerd magazijnhandlingsysteem cruciaal voor de wereldwijde performance. Over de jaren heeft Tecnorulli geleidelijk aan de ervaring en specifieke expertise vergaard dat het bedrijf aan de top van zijn sector heeft gebracht. Het bedrijf produceert feitelijk zowel machines die ontworpen zijn om de ruwste werkomstandigheden (steengroeven, mijnen, marmerindustrie, suikerfabrieken, zoutfabrieken, wegenbouwmachines, gieterijen, cementfabrieken etc) te kunnen doorstaan, als high-tech producten die worden gebruikt in de meest moderne geautomatiseerde fabrieken (mechanische transportlijnen, flessenvulmachines, verpakkingsmachines, palletladers, farmaceutica, chemische industrie etc). Tecnorulli produceert ook gekoppelde en vrijloop zwenkrollers die speciaal zijn ontworpen om een betrouwbare werking te garanderen, zelfs onder zeer vijandige condities. Het aanbod wordt gecompleteerd met de PVC en polyamide serie producten die, voor middelgrote lasten, grote applicatieflexibiliteit combineren met volledige non-toxiciteit, geluidarme en vonkvrije werking, tot en met de bestendigheid tegen atmosferische agens typisch voor gegalvaniseerde stalen rollers.

Het belang van communicatie
Bij de automatisering van het magazijn werden bewegende voertuigen gebruikt, waardoor een industrieel radiocommunicatiesysteem nodig was. Na een mislukte poging met een eerdere optie, realiseerde Tecnorulli een betrouwbare oplossing met ProSoft Technology: “Zoals u zich kunt voorstellen is productiestilstand een groot probleem in onze business.”, leggen de Supervisors van de Tecnorulli fabriek uit, “Lange tijd hebben we geworsteld met een probleem in ons geautomatiseerde ruwematerialenmagazijn. We moesten metalen buizen transporteren, op een absoluut veilige manier. We namen contact op met ProSoft Technology om te bekijken of we gebruik konden maken van industriële radio’s. Hun partner in Italië, ATTI, gevestigd in de buurt van Perugia in Ponte San Giovanni, installeerde de radio’s en het probleem was snel opgelost.”
“Ons probleem was dat we niet in staat waren om de twee machines in het magazijn op een goede manier te koppelen, maar toen we ProSoft Technology RLX-FHS radio’s gingen gebruiken konden we het probleem oplossen en konden we de magazijnblokkades elimineren. Sinds we de ProSoft industriële radio’s hebben geïnstalleerd hebben we geen problemen meer ondervonden en de workflow heeft daar duidelijk van geprofiteerd.”
“Om onze klanten bij hun keus te helpen, lenen we de radio’s in bepaalde gevallen voor een maand uit, zodat ze uit eerste hand kunnen zien dat onze oplossing perfect kan passen in hun behoeftepatroon”, legt Giuseppe Vencesclai, CEO van ATTI, uit.

Gebruiksgemak en betrouwbaarheid
In dit geval werden drie ProSoft Technology RLX-FHS radio’s in het Tecnorulli magazijn geïnstalleerd. Deze radio’s zijn ontworpen om engineeringkosten te reduceren en om seriële netwerken (in dit geval, maar het kon net zo goed Ethernet zijn) te installeren voor industriële automatisering in de meest ruwe omgevingen, zoals in een magazijn voor metalen onderdelen.
“Onze klanten meldden ons vaak dat de draadloze oplossingen van ProSoft Technology zeer betrouwbaar zijn en erg makkelijk te implementeren,” verklaart Aurélien Fabre, Business Development Manager voor Italië bij ProSoft Technology, “En deze oplossingen dragen enorm bij aan een forse ‘return-on-investment’.”

Deze nieuwe generatie industriële radio’s is zeer makkelijk in het gebruik en ProSoft Technology heeft bovendien veel aandacht besteed aan de gevoeligheid van de ontvangers en aan de filtering algorithms. Eindgebruikers kunnen zo rekenen op een effectievere werking in omgevingen waar de interferentieniveaus hoog zijn en kunnen de radio’s bovendien op grotere afstand van elkaar plaatsen.
Met de ProSoft Technology Frequency Hopping radio’s (FHSS), variëren de datatransfersnelheden tussen de seriële interfaceapparaten van 19.2 Kbps tot 230 Kbps (tot 3,000 Mbps voor de Ethernet versie). Deze RadioLinx radio’s werken in de frequentiebandbreedtes van 2,4 GHz of 900 MHz (afhankelijk van de plaatselijke regelgeving). De frequentie-hoppingtechnologie van deze radio’s zorgt bij draadloze netwerken voor een zeer hoog niveau van beveiliging, praktisch totale immuniteit voor interferentie en een zeer brede range (5-10 km in Europa en tot 24 of 48 km in Noord-Amerika, volgens het geautoriseerde geëmitteerde vermogen dat afhangt van landelijke regelgeving).

ControlScape, een gebruiksvriendelijke software application handling network configuratie en geavanceerde troubleshooting, wordt gratis geleverd door ProSoft Technoloy. Deze software controleert variabelen zoals signaalsterkte, verzonden data, aantal verbonden netwerken, etc, teneinde eindgebruikers te helpen bij het installeren en onderhouden van hun eigen netwerk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers