www.technologieenindustrie.com
CIAT

Easy CIATControl

Easy CIATControl is de jongste generatie regelsystemen die door CIAT is ontwikkeld. Het regelt alle aspecten van de Hysys modulaire watercirculatieoplossingen: energieopwekking, kamer units en luchtkwaliteit. De touch screen interface van Easy CIATControl vergemakkelijkt naar behoefte het optimaliseren van het beheer van verwarming, de zomerklimaatregeling en de luchtkwaliteitsystemen per unit, per ruimte of per zone. Easy CIATControl is het ideale regelsysteem voor kantoorgebouwen, hotels en bejaardenhuizen en bijzonder geschikt voor kleine en middelgrote gebouwoppervlakken (500 tot 2500 m2).

Easy CIATControl
Easy CIATControl is een universele oplossing: het plaatst het HYSYS systeem onder volledige supervisie en regeling met betrekking tot energieproductie en kamer units, maar tevens wat betreft de kwaliteit van de lucht die wordt geleverd door de Floway hoog rendement luchtbehandelingscentrale met energieterugwinning. Easy CIATControl ondersteunt de twee open communicatieprotocollen Modbus, voor energieproductie en luchtkwaliteit, en KNX voor de kamer units. Terwijl concurrerende oplossingen doorgaans regeling per zone bieden, kan Easy CIATControl apart de parameters definiëren voor elke kamer/ruimte en voor elke unit van het systeem. Afzonderlijk vrij regelbare instellingen zorgen voor een optimale omgeving die in elke kamer kan worden gedefinieerd zodat een perfecte balans wordt verkregen tussen de comfortbehoeften en de economische eisen van het gebouw. Het systeem wordt beheerd binnen bepaalde grenzen van maximale energie efficiëntie.

De nieuwe grafische interface van Easy CIATControl kenmerkt zich door de geavanceerde ergonomie, zeer makkelijk te gebruiken door de bewoner of door de operator die het gebouw beheert. Zo worden tijden geprogrammeerd door eenvoudigweg de vinger over het scherm te laten glijden en tijdperiodes te selecteren, waarbij de software automatisch suggesties geeft voor het instellen van deze waarden op andere dagen van de week, en de informatie direct doorzendt naar een kantoor, een zone of het hele gebouw.

Easy CIATControl is ontworpen voor makkelijke installatie en snel gebouwmanagement. Het is uitgerust met plug-in schroefbare terminals en vereist geen adapters of bridges, maar faciliteert directe verbinding. Als de lay-out van de ruimtes verandert, verwerkt Easy CIATControl eenvoudig de mogelijke modificaties en de nieuw geïnstalleerde apparatuur.

Easy CIATControl beheert het systeem op twee toegangsniveaus: de bewoner die het comfortniveau in elk kantoor instelt, en de operator of het bedrijf die zorgen voor gebouwonderhoud. Easy CIATControl kan tevens tot 60 kamers (uitgerust met V300 regelaars) managen. Master/slave functies (vergaderruimtes, toegangshal, etc.) kunnen worden gedefinieerd, evenals de grenzen van elektrische verwarming als functie van de buitentemperatuur. Easy CIATControl verzendt automatisch informatie over de watertemperatuur naar de kamer units als de seizoenen veranderen (gecentraliseerde omschakeling). Een energieoptimalisatiefunctie is ingebouwd voor wanneer ramen zijn geopend, samen met nachtelijke ventilatie. Een brede range instellingen voor uur-, dag- en week-programmering zijn uiteraard beschikbaar.

Easy CIATControl beschikt over een breed 10.4” (26.4 cm) kleurenscherm met 800 x 600 pixel-resolutie. Easy CIATControl is onderdeel van het CIATControl assortiment die binnenkort zal worden uitgebreid met Smart CIATControl (energieprestaties en geoptimaliseerd onderhoud) en Master CIATControl (volledige grafische universele oplossing voor maximale werking).
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers