www.technologieenindustrie.com
CIAT

CIAT voorziet nieuw MCB gebouw in Mauritius van energiebesparende technologie

Mauritius Commercial Bank Ltd (MCB), een van de belangrijkste commerciële banken op Mauritius, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad Port Louis, bouwt een nieuw, futuristisch en milieuvriendelijk gebouw in het high-tech Ebene Cyber City Business Park. Voor dit nieuwe gebouw besloot MCB te investeren in de nieuwste energiebesparende technologie. De systemen die in dit gebouwencomplex, dat wordt opgeleverd in 2011, worden ingebouwd realiseren daarmee een energiebesparing van maar liefst 32%, vergeleken met een conventioneel gebouw van dezelfde afmetingen.

CIAT voorziet nieuw MCB gebouw in Mauritius van energiebesparende technologie
Het complex bevat veel innovatieve functionaliteit, waaronder:
- De oriëntatie van het gebouw wordt oost-west, waarbij de glazen gevels gericht zijn op het noorden en het zuiden, en zonneschermen en getinte ramen ervoor zorgen dat de invloed van zonne-energie en warmteoverdracht zoveel mogelijk wordt gereduceerd
Een 3,078 mA reeks zonnepanelen zal gemiddeld 258 kW genereren tijdens zonnig weer en daarmee het verbruik van waterkoeler vereffenen, die gemiddeld 265 kW verbruikt.
- Een CIAT CRISTOPIA koudeopslag unit met een nominale capaciteit van 5000 kWh zal worden gebruikt in combinatie met een 1000 kW Powerciat LX waterkoeler. Het systeem zorgt ervoor dat kou ’s nachts tijdens de daluren wordt opgeslagen en vervolgens overdag kan worden gebruikt; dit egaliseert consumptiepieken, zorgt voor belastingverlaging tijdens de piekuren tussen 6 pm en 10 pm waardoor de installatie kan profiteren van de goedkoopste elektriciteitstarieven. Met de CRISTOPIA is het tevens mogelijk om een kleinere koelunit te gebruiken met een thermisch vermogen van slechts 1000 kW.

CIAT heeft een zelfde systeem, ook weer voor MCB, geïnstalleerd in haar hoofdkantoor in Port Louis en in het Pailles IT-centrum (Mauritius). Het bedrijf heeft ook HEE aangedreven fancoil comfort units geïnstalleerd in het Port Louis hoofdkantoor, de units staan bekend om hun lage stroomverbruik. Bovendien installeerde CIAT een koudwater-unit en cassette-comfort units in het MCBA Victoria Maha filiaal op de Seychellen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers