www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Milieu: Veolia Water Solutions & Technology gebruikt radio’s van ProSoft Technology voor zijn solaire slibdroogproces

Zodra water is behandeld is het vaak nodig om het resterende slib te drogen. Het SOLIA solaire slibdroogproces, op de markt gebracht door MSE, maakt gebruik van een geautomatiseerde roerder. Het slib wordt uitgelegd in zwaden, in een kas, om het watergehalte te verlagen. Deze actie is geautomatiseerd en het is daarbij niet nodig om de kas in te gaan om de robot controleren. De robots zijn radiobestuurd, hetgeen een meer robuuste oplossing biedt dan de traditionele benadering met kabels.

Milieu: Veolia Water Solutions & Technology gebruikt radio’s van ProSoft Technology voor zijn solaire slibdroogproces
Voor het SOLIA proces wordt het slib eerst behandeld in een centrifuge en vervolgens gedroogd in een kas die wordt verwarmd met zonnestraling. Een geautomatiseerde roerder mengt op gezette tijden de gedroogde en verse slib teneinde de droogtijd te optimaliseren.

MSE heeft besloten om radio’s te monteren op de robots om zo informatie te kunnen terugzenden naar de controlepost. Dit betekent dat de operator de robot op afstand kan besturen, de bewegingen ervan kan programmeren en zijn momentane positie kent. De robot heeft een WAGO-besturing, die interfacet met de radio. "De uitvoering bleek heel eenvoudig te zijn, met name dankzij de technische ondersteuning van ProSoft Technology", legt Xavier Bousquet van Veolia Water Solutions & Technologie uit. "Wat betreft de keuze van de leverancier, zaten we vast aan de specificaties van RG2I, hun vertegenwoordiger. Het meest belangrijk voor ons was dat we een betrouwbare oplossing zouden krijgen, waarbij geen van onze gebruikers problemen ondervond. Dit was inderdaad het geval met de Prosoft Technology RadioLinx apparatuur."

Tot nu toe zijn ProSoft Technology radiosystemen geïnstalleerd op een half dozijn van de bedrijfslocaties. Veolia Water Solutions & Technology is wereldleider op het gebied van de engineering, de bouw en het beheer van waterzuiveringsinstallaties. Veolia Water Solutions & Technology ontwierp de technologische oplossingen die gebruikt worden in deze installaties en biedt tevens een hele reeks aanvullende diensten om de dagelijkse technische efficiëntie en duurzaamheid van alle oplossingen, geïnstalleerd op locaties van haar klanten, te garanderen. Een unieke portfolio van exclusieve technologieën biedt het beste op het gebied van innovatie en volledige controle van elk onderdeel van het waterzuiveringsproces, zowel voor de lokale overheden als voor het bedrijfsleven.

Een betrouwbaar transmissiesysteem
RadioLinx biedt alle voordelen van draadloze communicatie voor industriële automatiseringstoepassingen, met behoud van een hoge mate van betrouwbaarheid. In aanvulling op de bestendigheid tegen zware omstandigheden, verbetert het ook de overdracht van de Ethernet-datapakketjes.

De standaards volgens IEEE 802.11 (algemeen bekend als Wi-Fi) zorgen voor een zeer hoog niveau van beveiliging (802.11i), flexibiliteit en interoperabiliteit voor industriële automatiseringstoepassingen. Oorspronkelijk ontworpen voor kantoor- en woningtoepassingen, heeft deze technologie nog steeds zijn beperkingen als het gaat om industriële protocoloverdracht, en kan het transmissieproblemen veroorzaken voor industriële automatiseringssystemen (problemen die doorgaans verband houden met de radio transmissiemethode die wordt gebruikt voor Ethernet pakketten). Maar het RadioLinx productaanbod zorgt voor de optimale overdracht van datapakketten. Om de datapakket overdracht te verbeteren maakt RadioLinx gebruik van een speciaal signaalverwerkingsalgoritme, ontwikkeld door ProSoft Technology, dat een beter gebruik van de volledige bandbreedte mogelijk maakt en de hoge gegevensoverdrachtsnelheden ondersteunt die worden gevraagd door de industriële automatisering engineers.

Vanwege zijn 'Power over Ethernet' (PoE) functie zijn de voeding en de aansluiting van het radiosysteem op het bekabelde Ethernet gerealiseerd via een enkele kabel (in plaats van twee), die de installatie sterk vereenvoudigt en de set-up tijden reduceert.

Een andere waardevolle functie van het RadioLinx 802.11abg model dat voor deze installatie is gekozen, is dat het seriële ‘inkapseling’ ondersteunt, wat betekent dat de seriële randapparatuur kan worden gebruikt en geïntegreerd in de Ethernet hoofdarchitectuur van het besturingssysteem. Dit radiosysteem zorgt voor hoge prestaties voor zowel de IEEE 802.11bg (2,4 GHz-band) als de 802.11a (5 GHz-band) configuraties: een krachtiger processor zorgt voor een snellere verwerking van de data en het signaal, hetgeen, voor zover het de gebruiker betreft, hogere datasnelheden betekent.

RadioLinx systemen zijn ideaal voor industriële toepassingen: industriële kwaliteitsbehuizingen, uitgebreid temperatuurbereik, bestendigheid tegen schokken en trillingen overeenkomstig de normen, certificering voor gebruik op plaatsen met een explosierisico, monteerbaar op DIN- rails, enz. Niets minder dat dit zou kunnen voldoen aan de eisen van VEOLIA.

RG2i
RG2i is lid van de 2AR groep en is gespecialiseerd in het leveren van technische oplossingen met hoge toegevoegde waarde voor industriële communicatie. Gespecialiseerd in industriële IT sinds haar oprichting (data-acquisitie, informatieoverdracht, veldbus, Ethernet, Gateway, modem, radio, input/output), is het bedrijf een toonaangevende speler in Frankrijk en Noord-Afrika.
Lees meer op: http://www.rg2i.fr/index.html

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers