www.technologieenindustrie.com
British Steel

High Wycombe stationsperron: van onderzoekproject tot complete installatie in drie maanden tijd

Terwijl het Modular team van Tata Steel Projects voor AMCO aan een deel van het Evergreen 3 project werkte, voltooide het team in slechts 3 maanden het multidisciplinaire ontwerp, de productie en de installatie van een nieuw modulair perron. Het Tata Steel team rondde het onderzoek af, inclusief ontwerp A, ontwerp B, de Network Rail goedkeuringen en de productie en installatie, en kreeg het voor elkaar dat het platform precies op tijd op 3 april 2011 voor het publiek kon worden geopend, waarbij tevens werd voldaan aan de Chiltern Railway's franchise voorwaarden.

High Wycombe stationsperron: van onderzoekproject tot complete installatie in drie maanden tijd
John Wood, business manager Modular legt uit: "De targets waren weliswaar uitdagend, maar de modulaire benadering impliceert wel dat het ontwerp en de installatie veel sneller gaan dan bij conventionele bouw. Zo waren we maar twee weken op locatie aan het werk. We hebben meer dan 75 modulair perrons ontworpen en gebouwd en die ervaring helpt echt", voegt hij eraan toe.

Het perron verving niet alleen een verouderd steigerperron, ook werd het perron verlengd tot een totale lengte van160 meter om ook langere treinen te kunnen ontvangen. Het nieuwe perron is met een breedte van 3 meter ook breder uitgevoerd en ook dit leidde tot de nodige uitdagingen, doordat binnen de bestaande afmetingen gewerkt moest worden. Bovendien moest aan het eind van het perron één van de standaard geïntegreerde eindhekwerken worden geplaatst, alsmede de nodige trappen en tunnels. Behalve de realisatie van de perronconstructie, lukte het het Modular team ook om een railvereffenende constructie aan te brengen, evenals het instellen van de 'copers' en het ontwerp van de theoretische lay out en de installatie van het complete ontwerp, de bouw en ingebruikname van de perronverlichting en de retail communicatie.

Lage cost of ownership
Het gebruik van lichtgewicht standaard modulaire elementen vermindert de belasting van de perronconstructie op de fundamenten en vermijdt langdurige en kostbare voorbereidende grondwerkzaamheden. Andere voordelen zijn: de Tata Steel Rail modulaire platforms hebben geen speciale montageapparatuur nodig, het spoorverkeer wordt niet vertraagd tijdens de montage en de levensduur van de constructie bedraagt 75 jaar.

Binnen een paar weken in bedrijf
In slechts een paar weken tijd kan een compleet modulair platform worden ontworpen en geïnstalleerd. Tata Steel Rail ontwikkelde speciale software om dit te faciliteren, zodat voor elke hoogte, breedte en lengte, dan wel gewenste bocht (invers, convex, concaaf), snel een klantspecifiek ontwerp kan worden gemaakt. De software maakt gebruik van functiebibliotheken en van voorgeprogrammeerde modules, waarbij de mechanische sterkte, de vorm en het gewicht van het systeem automatisch worden berekend. Bovendien kan door het lage gewicht van de standaard modulaire stalen onderdelen, de installatie van het perron handmatig worden gedaan.

Verplaatsbare en verstelbare perrons
De modulaire perrons kunnen makkelijk worden gedemonteerd en indien nodig worden verplaatst. De hoogte kan worden veranderd door instelling van de perronvoeten. Dit betekent dat het platform makkelijk aan de behoeften van de exploitant kan worden aangepast of kan worden verplaatst, bijvoorbeeld na railaanpassing cq. railverlegging.

Minimale onderbreking van het spoorverkeer
Dankzij het cantilever ontwerp kan het grootste deel van de modulaire platform in het veilige deel van de spoorbaan (groene zone) worden gebouwd, waarbij de spoorlijn normaal blijft functioneren en kosten bespaard worden voor de spoorwegexploitant.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers