www.technologieenindustrie.com
British Steel

Grote order voor nieuwe Franse hogesnelheidsspoorlijn

Tata Steel heeft een belangrijke order binnengehaald om rails te leveren voor een nieuwe hogesnelheidsspoorlijn tussen de Franse steden Bordeaux en Tours. Tata Steel levert 84.000 ton hoge kwaliteit rails voor de nieuwe Zuid-Europa-Atlantique lijn - een 302 km (188 mijl) lange spoorweg en één van ’s werelds grootste infrastructurele projecten die in het laatste decennium is uitgevoerd.

Grote order voor nieuwe Franse hogesnelheidsspoorlijn
Het staal zal worden geproduceerd in Scunthorpe, Groot-Brittannië, alvorens tot rails te worden gewalst in de Tata Steel fabriek in Hayange, in het noordoosten van Frankrijk, voor levering vanaf 2014. Het bedrijf zal eveneens de wissels en de kruisingen aan het bouwconsortium COSEA leveren. De totale waarde van de geleverde staal zal rond de € 80 miljoen liggen.

Het Zuid-Europa-Atlantique project is het grootste publiekprivate samenwerkingscontract dat ooit binnen de Franse spoorwegsector is ondertekend. Het zal het zuidwesten van Frankrijk verbinden met de hogesnelheidslijnen van Noord-Europa, waaronder Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam. Doordat de treinen rijden met een snelheid van 300 kilometer per uur (186 mph), zal de reistijd van Parijs naar Bordeaux tot twee uur en vijf minuten gereduceerd worden. De bouw van 19 viaducten en zeven tunnels start in de eerste helft van 2012. Op de piek van het project zullen er 4.500 bouwvakkers werkzaam zijn.

Gèrard Glas, hoofd van Tata Steel’s Rail Sector, zei: “Dit is een prestigieus project waarmee we zeer gelukkig zijn. We zullen rails leveren van elk 108 meter lang. Door deze langere rails ervaren de treinpassagiers een soepeler rijgedrag en worden de onderhoudskosten teruggebracht.”

“Deze order is tevens een bevestiging van onze ondernemingsstrategie om te investeren in hoogwaardige staalproducten. We zijn momenteel bezig de productie in onze Hayange railswalserij op te voeren, nadat we eerst een € 35 miljoen upgrade hebben doorgevoerd. De investering betekent dat we in onze vestigingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk nu 108-meter rails kunnen produceren.

"Als de eerste passagiers in 2016 op de nieuwe lijn reizen, kunnen ze van Parijs naar Bordeaux reizen in dezelfde tijd die nodig is om te reizen van Parijs naar Lyon - een fantastische prestatie.”

Tata Steel leverde uit de Hayange fabriek de rails voor de spoorlijn waarop een TGV het wereldsnelheidsrecord voor treinen brak in 2007. De Franse trein bereikte een snelheid van 574.8 km/h (357 mph) tussen Parijs en Straatsburg.

Voor meer informatie kunt u bellen met Rachel Cox, tel. +44 (0) 1724 405547 of mobiel +44(0)7825755466.

Voor meer informatie kunt u bellen met Rob Simpson, tel. +44 (0) 1724 405769 of mobiel +44(0)7990786531.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers