www.technologieenindustrie.com
British Steel

Tata Steel opent gemoderniseerde railsfabriek in Frankrijk

Tata Steel opent vandaag officieel haar gemoderniseerde railsproductiebedrijf in het noordoosten van Frankrijk, waarmee een investering van EUR 35 miljoen gemoeid was. De investering in een serie nieuwe productie-installaties en de uitbreiding van de fabriek in Hayange in Lotharingen, zorgen ervoor dat het bedrijf nu ook de langere 108-meter rail kan produceren voor de hogesnelheidspoornetten in Frankrijk, en eveneens voor andere Europese spoornetten. Voorheen kon in de fabriek alleen rails tot 80 meter lang worden geproduceerd.

Tata Steel opent gemoderniseerde railsfabriek in Frankrijk
Henrik Adam, Chief Commercial Officer van Tata Steel: "Met het moderniseringsproject van de Hayange railwalserij toont Tata Steel haar commitment om in Europa leidinggevend te zijn in de spoorwegsector. Onze twee state-of-the-art railproductiebedrijven in Groot-Brittannië en Frankrijk kunnen nu op wereldniveau produceren en daarnaast blijven we doorgaan met het ondersteunen van onze klanten door innovatieve producten en diensten aan te bieden in groeimarkten."

De investering - de grootste en meest belangrijke in Hayange in meer dan een decennium - verhoogt de productiecapaciteit van 300.000 naar 340.000 ton per jaar en heeft de output en de kwaliteit in de fabriek verbeterd. De investering heeft tevens de werkgelegenheid in de fabriek verzekerd.

Gérard Glas, leider van de Tata Steel Rail Sector: "Er is de laatste jaren een groeiende vraag naar nieuwe hogesnelheidsspoorlijnen in Europa. Onze klanten die deze lijnen bouwen willen hun onderhoudskosten terugbrengen en passagiers een een soepeler rijervaring bieden. Door 108-meter lange rails te gebruiken helpen we hen dit te bereiken."

Eerder deze maand meldde Tata Steel dat het een belangrijke order had binnengehaald voor de levering van rails voor een nieuwe hogesnelheidsspoorlijn tussen de Franse steden Tours en Bordeaux. De order van bouwconsortium COSEA betreft 84.000 ton hoge kwaliteit rails voor de 302 km (188 mijl) lange Zuid-Europa-Atlantique lijn. Volgens Gérard Glas was het contract "een bevestiging van onze ondernemingsstrategie om te investeren in hoogwaardige staalproducten."

In december 2009 ondertekende de Franse SNCF een contract van EUR 350 miljoen met Tata Steel voor de aankoop van rails gedurende maximaal zes jaar. Paul Hodgson, manager van de Hayange plant, complimenteerde het team dat aan dit uitbreidingsproject had gewerkt: "Iedereen, van constructeurs en werktuigbouwers tot elektriciens en sloopdeskundigen, heeft als één team aan dit project gewerkt."

"Wij hadden ons tot doel gesteld om deze upgrade in 18 maanden te voltooien, wat is gelukt. In feite was het project niet alleen op tijd af, het is ook binnen het budget gebleven. Dit alles is gebeurd zonder dat onze continue productieactiviteiten werden verstoord, zodat we tijdens de upgrade konden doorgaan met de levering van kwalitatief hoogwaardige rail aan onze bestaande klanten."

In 2007 brak een TGV het wereldsnelheidsrecord op rails, geleverd door de Hayange Tata Steel plant. De Franse trein bereikte een snelheid van 574.8 km/h (357 mph) tussen Parijs en Straatsburg.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers