www.technologieenindustrie.com
ESPRIT

ESPRIT 2012

Computer Aided Manufacturing (CAM) marktleider DP Technology, ontwerper van ESPRIT®, introduceerde tijdens de EMO 2011 ESPRIT 2012, de nieuwste versie van haar innovatieve software. De nieuwe versie biedt upgrades voor alle verspanende technieken, inclusief verbeteringen op het gebied van draaien, frezen, frees-/draaibewerkingen en draadvonken.

ESPRIT 2012
Voor draaibewerkingen is de ‘parkeer’ cyclus herontworpen in ESPRIT 2012, teneinde een gereedschap- of revolverkop te kunnen ‘parkeren’. Grotere veelzijdigheid is bereikt met een zodanige verbetering dat parkeren nu mogelijk is op elke as, die afzonderlijk kan worden bestuurd met één van de vier beschikbaar modi: de as niet parkeren, de as verplaatsen naar de beginstand, zoals hij zou worden ingesteld voor een gereedschapwijziging; het gereedschap bewegen naar de inputpositie in het bewerkingscoördinatensysteem, of de as bewegen naar de inputpositie in het machinecoördinatensysteem.

Voor het frezen biedt ESPRIT 2012 een verbeterde methode voor het afhandelen van functies die gebruikt worden voor contourbewerkingen. Anders dan het gereedschap op of nabij de begindiepte te laten ‘rollen’ over de rand, kan de randfunctie nu zodanig worden uitgebreid dat de gewenste vorm behouden blijft.

Bij het draadvonken zorgen nieuwe functie-uitbreidingen ervoor dat de functiegrenzen kunnen worden verlegd, zodat het draadpad al van buiten het materiaal kan worden gestart of gestopt bij contourbewerkingen of bij
draadvonk-/draaibewerkingen. Hierdoor kan het draadpad worden verlegd zonder daadwerkelijk de functie te wijzigen. Een nieuwe tijdinstelling dat ervoor zorgt dat aan het eind van de ruwe bewerking het uittreepunt wordt vergroot, zodat de draad kan worden hergebruikt voor de ‘skim’ bewerking, is toegevoegd aan alle draadvonkcontourbewerkingscycli.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers