www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

IO-modules met geïntegreerd display en bescherming tegen manipulatie

Sensoren en industriële netwerk specialist Balluff introduceert als eerste een serie veldbus I/O-modules met een verlicht LCD-display. Dit maakt niet alleen netwerktoegang eenvoudiger, maar biedt ook een aantal extra functies. Deze omvatten de lock bit, search&rescue en identificatie van het apparaat, en leveren aantoonbaar toegevoegde waarde: machine- en systeembeheerders profiteren van de significant grotere bescherming tegen manipulatie, van meer gemak en transparantie in het onderhoud en van een grotere beschikbaarheid en productiviteit. De nieuwe generatie module is nu beschikbaar voor CC-Link, Ethernet/IP en Profinet. Uitvoeringen voor andere, veel gebruikte veldbussystemen zullen binnenkort beschikbaar zijn.

IO-modules met geïntegreerd display en bescherming tegen manipulatie
Al meer dan vier jaar zijn de Balluff I/O-modules met hun 32 in- en uitgangen onmisbaar in de machinebouw en automatisering. Karakteristieke kenmerken zijn de robuuste, volledig zinkgegoten behuizing, het vlakke profiel met afgeronde hoeken, de heldere, grote displays, alsmede de makkelijke montage met slechts twee bevestigingspunten. De nieuwe generatie I/O veldbusmodules is voorzien van een verlicht LCD scherm dat nieuwe mogelijkheden biedt aan operators bij het instellen, onderhoud en reparatie. De baud rate, het node adres en de informatie over de hard- en software van de module, en nog veel meer, kunnen nu worden gevisualiseerd, waardoor diagnose en beschikbaarheid van het systeem aanzienlijk eenvoudiger worden. Mechanische hulpstukken zoals schadegevoelige draaischakelaars kunnen compleet weggelaten worden. Dit maakt de nieuwe IP-67 generatie nog robuuster en betrouwbaarder dan de vorige serie.

Menubesturing op het heldere, hogeresolutie display is gemakkelijk in het gebruik en spreekt voor zichzelf. Twee toetsen worden gebruikt voor het invoeren en weergeven van de afzonderlijke menupunten. Een bijzondere functie is de ingebouwde bescherming tegen manipulatie. Dit betekent dat de display kan worden vergrendeld door de PLC, teneinde ongeautoriseerde toegang te voorkomen. De nieuwe generatie modules van Balluff is tevens uitgerust met een geïntegreerde search&rescue functie. Door middel van twee LED's, bestuurd door de PLC, kan de operator vooraf gedefinieerde gebeurtenissen die niet module- of poortspecifiek zijn visualiseren, precies daar waar de gebeurtenis plaatsvindt. Ook interessant is de geïntegreerde webserver, een specifiek kenmerk van de Ethernet/IP en Profinet-module uitvoeringen. Met behulp van een standaard webbrowser heeft de gebruiker toegang tot uitgebreide diagnostische functies, zoals de weergave van alle LED-indicatoren op de module. Onder "Device Properties" kan bijvoorbeeld de apparatuur die is aangesloten op de IO-Link poort geparametriseerd worden. Andere functies zijn beschikbaar onder de "Configurations" functie, zoals het toewijzen van de IP-adressen.

http://www.balluff.co.uk

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers