www.technologieenindustrie.com
Keyence International

VHX-1000 digitale microscoop

High-performance met precisiemeting

VHX-1000 digitale microscoop
De nieuwe VHX-1000 digitale microscoop van Keyence vormt een combinatie van high-performance digitalemicroscopie met precisiemeting. Snelle, nauwkeurige meting en observatie worden voor de meest
veeleisende toepassingen in rap tempo standaard eisen voor een observatiesysteem. De integratie van
geavanceerde technologie in een krachtige, alles-in-één unit lanceert de microscopie naar de volgende
generatie. De nieuwe VHX-1000 serie is uitgerust met 's werelds eerste 16-bit beeldresolutie die subtiele
kleurverschillen zichtbaar maakt en gebieden optimaliseert die te donker of te licht zijn om te zien. De
helderheidrange is uitgebreid van 256 tot 65.536 niveaus. Ook is de 3CCD kleurhelderheid uitgebreid van 16 miljoen naar meer dan 2,8 triljoen kleuren.

Geavanceerde sensortechnologie en het microscopisch /optische ontwerp gecombineerd met applicatie-expertise,hebben geleid tot een revolutionaire technologie bekend als het DOUBLE'R automatische lens/zoomrecognitiesysteem. De VHX herkent, real time, welke lens op de camera is gemonteerd, evenals detoegepaste vergroting. Kalibratie wordt automatisch aangepast aan de veranderingen van de vergroting.

De buitengewoon grote scherptediepte van de VHX-1000 is minstens 20 keer groter dan bij conventionelemicroscopen. In combinatie met een accurate Depth from Defocus (DFD) functie, genereert de nieuwe VHX volledig scherpe beelden van vrijwel elk monster. De compacte 3CCD camera is voorzien van een pixel-shiftactuator, hetgeen resulteert in scherpe, ultrahoge resolutie beelden van maximaal 54 miljoen pixels. Een flikkeringvrije progressieve scanmethode en een nieuwe grafische engine zorgen voor een textuurexpressie en kleurweergave, vergelijkbaar met waarneming met het blote oog. Een brede selectie van hoge resolutie, toonaangevende RZ zoomlenzen, tot wel 5000x vergroting, zorgt voor een superieure beeldkwaliteit met een uitstekende correctie van de chromatische aberratie.

´Applicaties´ kunnen vrij worden waargenomen met de camera/lens unit, of handheld dan wel gemonteerd ineen multi-angle stand waarmee hoekobservatie mogelijk is zonder dat de positie van de applicatie hoeft te worden veranderd. Via eenvoudige muishandelingen meet de VHX-1000 real-time en on-screen afstand, radius,hoek en oppervlakte van het target. Voor grotere targets die moeten worden geobserveerd of gemeten, beschikt het apparaat over de extra mogelijkheid om 2D- en 3D-beelden real-time te stitchen tot 10.000 X 10.000 pixels, waardoor het gezichtsveld tot 50 keer wordt vergroot.

Overzicht VHX-1000 digitale microscoop:
- 54 Megapixel 3CCD en actuator
- ´s Werelds eerste real-time 2D/3D ´Image Stitching´
- ´s Werelds eerste High Dynamic Range (HDR) functie
- Eerste automatische lens/zoom recognitiefunctie DOUBLE'R in de industrie
- Snelste 3-D weergavefunctie in de industrie
- Als eerste in de industrie: contrastoptimalisatie
- Hoge resolutie RZ lens
- Ingebouwde 160 GB harde schijf
- Ingebouwde 24X CD-R/RW drive
- Ondersteunt LAN-verbinding/FTP server.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers