www.technologieenindustrie.com
ISaGRAF

Wind River en ISaGRAF bundelen krachten voor gevalideerde en geteste modulaire veiligheidsbesturing

Wind River en ISaGRAF bundelen krachten voor gevalideerde en geteste modulaire veiligheidsbesturing
NIEUWS HOOGTEPUNTEN
- ISaGRAF sluit zich aan bij het Wind River Partner Validation Program
- De samenwerking verstevigt het leiderschap van Wind River in de energie-, transport- en procesmarkten op het gebied van veiligheidsbesturingsoplossingen, gebaseerd op het VxWorks's Cert Platform van Wind River en de FlexiSafe®-oplossing van ISaGRAF
- Wind River is de eerste gecertificeerde leverancier van besturingssystemen die een gevalideerde SIL 3 oplossing kan leveren.

Wind River, wereldleider op het gebied van embedded en mobiele software, en ISaGRAF, toonaangevend partner op het gebied van automatiseringssoftwaretechnologie, kondigden tijdens de SPS aan dat ISaGRAF zich heeft aangesloten bij het Wind River Partner Validation Program. De twee bedrijven bundelen hun krachten bij de ontwikkeling van een gevalideerde en geteste modulaire veiligheidsbesturingsoplossing, speciaal ontworpen voor bedrijven in de energie-, transport- en procesmarkten.
Door deze strategische samenwerking wordt Wind River de eerste gecertificeerde leverancier van besturingssystemen die met ISaGRAF samenwerkt aan een gevalideerde Safety Integrity Level (SIL) 3-oplossing.

Met SIL kunnen de voorgeschreven eisen van functionele veiligheid worden toegerekend aan elektrische/elektronische/programmeerbare elektronische veiligheidsgerelateerde systemen (SIL 4 is het hoogste niveau van veiligheid, SIL 1 het laagste). Overeenkomstig de afspraken zal ISaGRAF zijn FlexiSafe oplossing integreren en valideren in het VxWorks Cert Platform van Wind River, een commercieel off-the-shelf real-time operating system voor veiligheidskritische toepassingen, dat moet worden gecertificeerd volgens de strenge eisen van IEC 61508 en andere gerelateerde softwarestandaarden. FlexiSafe is momenteel de enige beschikbare IEC 61131-3 oplossing met een ‘full language set’ voor IEC 61508 SIL 3 systemen.

Concreet heeft de gecombineerde oplossing van het VxWorks Cert Platform en ISaGRAF dus een IEC 61508 SIL 3 certificatie, waarmee industriële bedrijven de beschikking krijgen over een gevalideerde en geteste oplossing voor besturingssystemen met een software certificatie tot SIL 3.

Het valideren en certificeren van beide oplossingen zorgt voor een snellere time-to-market voor klanten, alsmede voor lagere ontwikkeling- en onderhoudskosten.
"De wereld van de industriële automatisering verandert en steeds meer producten moeten voldoen aan de IEC 61508 normen", aldus Julien Chouinard, managing director van ISaGRAF. "Het ISaGRAF/Wind River partnerschap zal ervoor zorgen dat de ontwikkeling van veiligheidsproducten toegankelijker en makkelijker te implementeren wordt. De combinatie van ISaGRAF en het VxWorks Cert Platform vult voor de industrie een belangrijke lacune in het beschikbare technologieaanbod."

“Met de steeds strenger wordende en op grote schaal in de energie-, transport- en procesmarkten verplichte certificatie-eisen, is het van belang om het certificatiepad voor onze klanten te effenen. Door onze samenwerking met ISaGRAF, verkleinen we de risico's voor bedrijven bij het certificeren van componenten en run-time systemen, waardoor het proces efficiënter wordt," aldus Alexander Damisch, directeur ‘Industrial solutions’ bij Wind River. "Met het aanbieden van een robuust partner ecosysteem, stelt Wind River klanten in staat om zich te concentreren op hun ontwikkelingsinspanningen bij kerncompetenties en onderscheidende applicaties."

Met het Wind River Partner Validation Program krijgt de gebruiker een ecosysteem met reeds geïntegreerde software en hardware, dat helpt bij het oplossen van steeds belangrijker wordende bedrijfsaangelegenheden zoals het terugdringen van de time-to-market, het realiseren van kostenbesparingen en het realiseren van een succesvolle projectimplementatie. Meer informatie over het programma vindt u op
www.windriver.com/partners/partner-validation.html

Over Wind River
Wind River, een volledige dochter van Intel Corporation (NASDAQ: INTC), is wereldleider op het gebied van embedded en mobiele software. Wind River is sinds 1981 pionier op het gebied van de integratie van computers in embedded apparaten, en deze technologie is inmiddels ingebouwd in meer dan 1 miljard producten. Wind River heeft zijn hoofdkantoor in Alameda, Californië, en kantoren in 20 landen. Voor meer informatie, bezoek Wind River op
www.windriver.com
of
www.facebook.com/WindRiverSystems

Tony Mays
Wind River
+44 1628 827 872
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wind River is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Wind River Systems, Inc en haar relaties. Ander namen kunnen de handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers