www.technologieenindustrie.com
ISaGRAF

ISaGRAF brengt ISaGRAF versie 6.1 uit met nieuwe Workbench en C5 Firmware

ISaGRAF, toonaangevende automatiseringssoftware technologiepartner brengt ISaGRAF versie 6.1 uit. ISaGRAF is de toonaangevende IEC 61131-3 en IEC 61499 compliante firmware en workbench voor het bouwen van industriële automatiseringsproducten. ISaGRAF 6.1 is een belangrijke release, die bestaat uit een nieuwe workbench en de nieuwe versie 5.3 van de C5 Firmware. Nu gebaseerd op de krachtige Microsoft Visual Studio® 2010, biedt deze versie hogere snelheid, een nieuwe en verbeterde gebruikers interface en verbeterd windows docking en package-management.

ISaGRAF brengt ISaGRAF versie 6.1 uit met nieuwe Workbench en C5 Firmware
ISaGRAF 6.1 bevat plug-ins voor nieuwe functies en plug-ins voor de implementatie van een aantal van de functies die de prijswinnende ISaGRAF 5 wereldwijd zo populair gemaakt hebben bij klanten. Onder de opnieuw ingebouwde functies in de ISaGRAF 6.1 Workbench is er de toevoeging van een IEC-61499 editor. Andere beschikbare talen zijn: LD, FBD, ST, SFC en SAMA.

Een andere belangrijke functie die nu ook met deze laatste versie leverbaar is, is Source Control, dat meerdere gebruikers de mogelijkheid biedt aan dezelfde elementen (bijv. Device, Resource, POU) te werken, door het uitvoeren van een check-out/check-in. Het stelt gebruikers eveneens in staat om meerdere versies van een project te managen, een back-up of restore te maken van complete projecten of van bepaalde onderdelen van een project, en bestanden te vergelijken tussen verschillende versies.

Andere nieuwe functies in ISaGRAF 6.1 zijn onder meer User Interrupts, Failover, Dependency Tree, Block Library, Variable Lock Monitor en Controller Status. Aangezien verschillende soorten toepassingen verschillende soorten Interrupts (bijv. tijd, puls, I/O...) vereisen, biedt ISaGRAF’s implementatie van Interrupts een toolkit waarmee OEM’s hun interrupts kunnen definiëren en toewijzen aan een ISaGRAF applicatie. Het bevat ook een plug-in voor eindgebruikers om de interrupts te configureren en programmeren.

Failover is een back-up operationele modus waarin de functies van een besturing worden overgenomen door een tweede besturing als het primaire systeem niet meer beschikbaar is als gevolg van defecte apparatuur of geplande stilstand. Het wordt gebruikt om besturingen meer fouttolerant te maken. Met de ISaGRAF 6.1 Failover functie kan de gebruiker regelbeslissingen en de condities waaronder een bepaalde besturing de controle krijgt of afgeeft wijzigen.

De Dependency Tree plug-in biedt gebruikers een compleet overzicht van alle gerelateerde elementen in een toepassing, zodat ze alle variabele dependencies kunnen zien, zowel oplopende als afnemende dependencies voor elke variabele.

The Block Library is een verbetering van een gebruikersinterface waarmee gebruikers een functie of functieblok door middel van drag-and-drop in een programma kunnen plaatsen, in plaats van een selectie uit de blok selector te moeten maken. Functies en functieblokken zijn contextgebonden aan het geselecteerde project, device of resource, ze worden gegroepeerd per toepassingsgebied of categorie, en gebruikers kunnen tevens zoeken op bloknaam.

De Variable Lock Monitor geeft een overzicht van alle locked variabelen.

De Controller Status functie biedt gebruikers belangrijke informatie over hun regelaar, inclusief de versie van het actieve project, de cyclustijd en het aantal locked variabelen.

De nieuwe C5 Firmware versie 5.3 heeft meerdere nieuwe templates, waaronder Microsoft Windows en Linux templates voor de nieuwe User Interrupts en Failover functies. Andere nieuwe functies zijn SFC priorities voor simultane overgang in het geval van een OR divergentie.

ISaGRAF 6.1 bevat nog steeds een gratis versie die bestaat uit de ISaGRAF Free Firmware en draait op XP Embedded, 32- en 64-bits Windows XP®, Windows Vista® en Windows 7®, en een volledig functionerende versie van de ISaGRAF 6.1 workbench, waarmee ontwikkelaars complete applicaties kunnen bouwen. De ISaGRAF Free Firmware omvat een Modbus TCP Client, evenals een Modbus TCP Server.

Over ISaGRAF v6.1
De ISaGRAF 6.1 Workbench is een modulaire en flexibele omgeving die gebruikers in staat stelt componenten toe te voegen of te verwijderen. Elk onderdeel in de Workbench is ontwikkeld met en interageert door ISaGRAF’s Microsoft® .NET Framework gebaseerde technologie genaamd Automation Collaborative Platform (ACP). De ISaGRAF ACP biedt de mogelijkheid om de verschillende plug-ins toe te voegen of te verwijderen teneinde te kunnen voldoen aan specifieke automatiseringsproducteisen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers