www.technologieenindustrie.com
Keyence International

Nieuwe belangrijke functies voor de IM serie

IM-6500 is de nieuwe versie van de IM serie. Door een betere integratie met het bedrijfsnetwerk en met de meegeleverde processoftware, wordt het nu mogelijk om de traceerbaarheid van componenten te implementeren, samen met een op basis van kwaliteit geautomatiseerd productiemanagement. Detectie van productieafwijkingen is zo direct te identificeren. De kwaliteit van de metingen wordt tevens verbeterd door nieuwe functies.

Nieuwe belangrijke functies voor de IM serie

De IM serie is een beelddimensie meetsysteem. Het zorgt voor betrouwbare meetresultaten in een minimum van tijd en met een grote nauwkeurigheid. Plaats het te meten component en meet met één druk op de knop maximaal 99 functies in een paar seconden, met een nauwkeurigheid van 0,7micron. De meettijd kan overigens aanzienlijk worden gereduceerd en verschillen in de resultaten, veroorzaakt door verschillende operators, worden geëlimineerd. Door deze functionaliteit zagen kwaliteitsdiensten zich genoodzaakt om deze nieuwe meetsystematiek in te voeren. De IM-6500 serie werd ontwikkeld als antwoord op de feedback van de gebruikers.

In tegenstelling tot conventionele meetsystemen, zorgt de IM-6500 serie ervoor dat meetwaarden automatisch worden opgeslagen, aangezien de gegevens digitaal worden verwerkt. Dit meetproces kan nu worden geïntegreerd in het bedrijfsnetwerk. De gegevens kunnen aldus eenvoudig worden geclassificeerd en worden verwerkt tot een statistische indexanalyse, inclusief trends, variaties of inspectierapporten. De belangrijkste statistische waarden worden automatisch berekend en weergegeven, inclusief het minimum, het maximum, het gemiddelde s, 3s en CPK. Je kunt ook verschillende voorwaarden instellen voor groepsextractie voor statistische, analytische en keuringsdoeleinden. De trendfunctie grafiek/histogram maakt een analyse van de productietrends en variaties mogelijk. Snelle feedback helpt het kwaliteitsmanagement bij het voorkomen van ondeugdelijke productie.

Daarnaast is de IM-6500 serie uitgerust met een CAD invoermodule. Het kan CAD-bestanden converteren in IM meetgegevens voor gebruik door de IM serie. Je kunt voor de componenten nu reeksen kwaliteitscontroles voorbereiden nog voor gestart wordt met de productie van prototypen.

De IM-6500 wordt geleverd met een nieuwe sensor met een zeer hoge resolutie, voorzien van een eindtrap die zorgt voor automatische scherpstelling voor targets met hoogteverschillen. Daarnaast wordt scherpgesteld op basis van de geregistreerde hoogte van elk meetpunt. Zo worden de punten die op dezelfde hoogte liggen gelijktijdig gemeten, waardoor een minimale meettijd wordt gegarandeerd. Deze functionaliteit is een aanvulling op een automatische locatie/oriëntatie instelling. Met een blikveld van 25 mm en 6 mm kun je een meetnauwkeurigheid bereiken van + 0,7 micrometer en een herhalingsnauwkeurigheid van + -0,2 micrometer. Met deze functies is dit meetsysteem bij uitstek geschikt voor het meten van zeer kleine onderdelen, zoals vervaardigd in de klokkenindustrie, de medische industrie en de micromechanica in het algemeen.

Tot slot biedt, ten behoeve van de analyse van complexe vormen (bijv. linkse profielen, tandwielen.) waarvoor lijn-, boog- of cirkelmeting niet genoeg is, de IM-6500-serie nu een overlay waarmee je de randen van het onderdeel kunt vergelijken met een theoretisch diagram.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers