www.technologieenindustrie.com
Keyence International

VHX-2000

Met deze nieuwe serie zet Keyence een volgende stap op de markt van de digitale microscopen

VHX-2000

De VHX serie digitale microscopen biedt ongeëvenaarde prestaties en een uniek gebruiksgemak. Het is een uitstekende microscoop met zijn 54 miljoen pixels resolutie, scherptediepte en automatische scherpstelling, zelfs bij een hogere vergroting. Het biedt observatiemogelijkheden die met een optische microscoop voor onmogelijk werden gehouden. Geheel ontworpen door KEYENCE, omvat de VHX serie een lens, een camera en een beeldverwerkingsysteem, voor een unieke beeldkwaliteit. De VHX-2000 serie is innovatief op het gebied van prestaties, gebruiksgemak en automatische metingen.

De resolutie is met 25% verhoogd dankzij de eigenschappen van het blauwe licht. Door een korte golflengte toe te passen is het mogelijk om details van het applicatieoppervlak met superresolutie vast te leggen. Het in blauw licht vastgelegde beeld wordt gesuperponeerd op het traditionele beeld teneinde de vastgelegde details daaraan toe te voegen. Het uiteindelijke resultaat is een identiek beeld, maar dan met een betere resolutie. Rood licht heeft omgekeerd een lange golflengte. De uitgebreide lichttransmissie capaciteit voor transparante objecten wordt gebruikt om gebieden te observeren die zich onder een laag van transparant materiaal bevinden. Daarbij wordt er een roodfilter aangebracht.

De VHX-2000 kan een panoramisch beeld produceren met tot 20.000 x 20.000 pixels, dat wil zeggen 400 miljoen pixels. Dit betekent dat het zichtbereik daardoor met 200 keer wordt vergroot met hoge vergroting (normaal beeld 1600 x 1200 pixels). Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de meest geavanceerde ultra high-speed automatische beeld stitching functie op de markt (2D stitching). Door op de beeld stitching functieknop te drukken wordt de microscooptafel automatisch bewogen en worden de beelden vastgelegd en automatisch in real time worden gestitcht. Dankzij het vermogen om een beeld automatisch te produceren, voorkom je met deze functie onjuiste uitlijning.

Met de VHX-2000 worden bewegingen geautomatiseerd. Naast de gemotoriseerde Z-as, is deze microscoop voorzien van een gemotoriseerde X-Y tafel waarvan de bewegingen worden geregeld via een eenvoudige besturing. Met de Double'R automatische lens/vergroting herkenningsfunctie (DOUBLE´ R) worden de X/Y/Z asinstellingen met nauwkeurige controles uitgevoerd, waardoor het mogelijk wordt om de beweging aan te passen aan de vergroting, voor een vloeiende observatie. Scherpstelling en kalibratie worden automatisch uitgevoerd.

Een andere innovatie, de gemotoriseerde X-Y tafel van het directionele observatiesysteem, is uitgerust met standaard transmissie LED-verlichting. Dit licht geeft gelijkmatige verlichting en maakt observatie van heldere beelden bij elke vergroting mogelijk. Behalve transmissieverlichting is het ook mogelijk om de LED verlichting in combinatie met een verticale lensverlichting te gebruiken. De transmissie van de verlichting kan worden aangepast aan elk type verlichting teneinde een optimale lichtintensiteit te garanderen bij het uitvoeren van de observatie. Het resultaat is een beter contrast op de delen waar de stralen doorheen gaan.

De VHX-2000 serie wordt geleverd met nieuwe belangrijke meetfuncties. Real time meten is mogelijk op het scherm door eenvoudig de muis te gebruiken. Het heeft voordelen ten opzichte van traditionele microscoopwaarneming, omdat daarmee niet nauwkeurig de grootte van de applicatie bepaald kan worden en omdat tellen met het blote oog veel tijd en inspanning vergt. Bovendien wordt een unieke meetstandaard gezet, omdat de definitie van de rand niet meer afhankelijk is van inschatting van de operator. De digitale microscoop biedt 19 meetmodes, waaronder 16 basis meetmodes en 3 automatische meetmodes. Onder de meetfuncties zijn de maximum oppervlaktemeting (die direct het meest uitgebreide oppervlak van de applicatie binnen het meetbereik meet), het tellen op applicaties binnen een bepaald gebied, de min/max diameter ... Met deze metingen kunnen scheuren worden gedetecteerd. Met de VHX-2000 kunnen verschillende automatische metingen worden uitgevoerd, waardoor veel tijd wordt bespaard. Dit kan worden gedaan door een meetsjabloon te definiëren. Een patroon zoekopdracht wordt dan uitgevoerd in het gebied met behulp van het sjabloon.

De VHX-2000 serie is een microscoop voor algemeen gebruik met een vergroting van 0,1 tot 5000x via een enkel systeem. Opgemerkt kan worden dat elke lens zijn eigen bevestiging heeft. Het wisselen van de ene naar de andere lens is daardoor veel sneller en risicovrij.

Bijschrift: Observaties met blauw- en roodfilters. Met dit proces worden details, die tot nu toe nauwelijks te zien waren, duidelijk zichtbaar.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers