www.technologieenindustrie.com
FLIR Systems Trading Belgium BVBA

FLIR introduceert nieuwe generatie compacte HD-warmtebeeldcamera's voor wetenschappelijke toepassingen

De gebruiksvriendelijke FLIR A8580-camera's bieden vereenvoudigde aansluitingen, nauwkeurige gegevens en scherpe warmtebeelden

FLIR introduceert nieuwe generatie compacte HD-warmtebeeldcamera's voor wetenschappelijke toepassingen
FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) introduceert vandaag de FLIR A8580-serie warmtebeeldcamera's: een 1,3 megapixel, instapmodel gekoelde camera die is ontwikkeld voor uiteenlopende industriële, militaire, wetenschappelijke en R&D-toepassingen. Deze camera maakt scherpe opnames van snelle targets, is uitgerust met diverse precisie-, handmatige en gemotoriseerde lenzen en integreert naadloos met de nieuwe FLIR Research Studio-software voor warmtebeeldanalyse: de gebruiker krijgt een hoogwaardige ervaring in een compacte, gebruiksvriendelijke camera.

De A8580-serie omvat vier middengolf IR-modellen en een langegolf-model dat meer uniformiteit en stabiliteit biedt door afkoeling dan andere gelijksoortige LWIR-camera's. Deze unieke LWIR-camera biedt ook een groot temperatuurkalibratiebereik, waardoor er minder behoefte is aan herhaaldelijk testen voor een volledige meting van een dynamische scène, en snelle integratietijden. Alle vijf modellen maken scherpe beelden met een resolutie van 1280×1024 pixels: een verbetering van 30% vergeleken met voorgaande compacte FLIR-camera's voor wetenschappelijke toepassingen. Gebruikers kunnen het aantal pixels op hun target maximaliseren door diverse lensopties, uiteenlopend van de 200 mm telelens tot de 3x microscooplens voor het vastleggen van extreem kleine doelen. De snelle responstijden van de camera's en de geavanceerde triggeringopties helpen gebruikers om scherpe beelden te maken van snel bewegende targets of snelle veranderingen in temperatuur nauwkeurig te meten. Dankzij een intern filtermechanisme kan de gebruiker met één klik op de knop snel schakelen tussen standaard en hoog temperatuurbereik, in plaats van handmatig ND-filters te moeten verwisselen.


FLIR introduceert nieuwe generatie compacte HD-warmtebeeldcamera's voor wetenschappelijke toepassingen

Ondanks de geavanceerde functies heeft FLIR de A8580 voorzien van vereenvoudigde aansluitingen en bedieningselementen zodat de camera eenvoudig in gebruik genomen kan worden. De camera start snel op en wordt via Gigabit Ethernet of CoaXPress aangesloten op een computer met FLIR Research Studio-software. Met deze bijgeleverde software kunnen gebruikers de live camerabeelden bekijken, de beelden opnemen en de warmtebeeldgegevens van meerdere FLIR-camera's en geregistreerde bronnen gelijktijdig evalueren.

De FLIR-camera's voor wetenschappelijke toepassingen uit de A8580-serie zijn vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar via het erkende FLIR-netwerk van distributeurs. Ga voor meer informatie naar www.flir.com/A8580-SLS.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers